Toukokuussa haettiin Bridgertonia ja kuunneltiin dekkareita, huumoria ja draamaa

31 toukokuuta 2024

Storytelin toukokuun kuunnelluin kirja oli Kati Pukin ja Tomi Lånstedtin Vankina Thaimaassa. Juha Itkosen audiodraama Sivuraide kapusi listalle vauhdilla. Bridgertonin uuden kauden ilmestyminen Netflixissä näkyi myös Storytelin hauissa. 

 

Bridgertonia haettiin toukokuussa 17% enemmän kuin keskimääräisenä kuukautena. Kirjasarjan osaa Bridgerton: Hurmurin valloitus kuunneltiin 160% enemmän kuin keskimääräisenä kuukautena. 

Toukokuun kuunnelluimpien listalta löytyy ikisuosikkien dekkareiden lisäksi uudentyyppinen avaus, nopeasti kärkeen kavunnut Juha Itkosen audiodraama Sivuraide. Kuunneltavaksi kirjoitettu intiimi ja lämmin tarina tuo kolmen päähenkilön keskustelut suorastaan hämmentävän lähelle. Sivuraidetta kehutaan sovelluksessa sydäntälämmittäväksi, tunnelmalliseksi ja ajatuksia herättäväksi. Sivuraide on kuunneltavissa vain Storytelissä. Myös listan kakkosena oleva Elina Backmanin odotettu uutuus Kuinka kuolema kohdataan on vain Storytelissä. 

Storytelin toukokuun Top 10 -lista on koottu kappalemääräisen kuuntelun mukaan. 

1. Kati Pukki, Tomi Långstedt: Vankina Thaimaassa, lukija: Markus Niemi (WSOY)

2. Elina Backman: Kuinka kuolema kohdataan, lukija: Sanna Majuri (Otava)

3. Seppo Jokinen: Satuttamisten summa, lukija: Jukka Pitkänen (Storyside)

4. Christian Rönnbacka: Henna Björk: Koodi, lukija: Ville Tiihonen (Bazar)

5. Enni Mustonen: Kartanonrouva, lukija: Erja Manto (Otava)

6. Juha Itkonen: Sivuraide, lukijat: Eeva Soivio, Heidi Herala, Jarkko Lahti (Gummerus)

7. Tommi Kinnunen: Kaarna, lukija: Eija Ahvo (WSOY)

8. Tuomas Niskakangas: Kotka, lukija: Jukka Pitkänen (Otava)

9. Juhana Salakari: Vitsipitsa - täytteenä Toimistopojat , lukijat: Eero Suhonen, Kevin Tran, Mikael Vuori, Olli Kokkola, Roni Back (Otava)

10. Minna Kivelä, Paula Noronen: Älyttömän hulluja satuja, lukija: Eero Ritala (Tammi)Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Storytel-konserniin kuuluvat muuan muassa suomalaiset kustantamot Gummerus Kustannus, Aula & Co ja TrueStory sekä pohjoismaiset kustantamot Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press ja Rabén & Sjögren.

Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi suunniteltuja Storytel Original -äänikirjoja ja äänisarjoja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager