Skip to main content

Youtube-sketsiduon hillitön agenttiseikkailu maailman pelastamisesta tuo nauruhepulit koululaisten kirjasyksyyn

15 elokuuta 2024

Youtube-sketseillään valtaisaan suosioon nousseet Harri ja Petri Väänänen ovat kirjoittaneet ensimmäisen fiktiivisen teoksensa. Veljesten FromTheBushes-kanavalla on yli 200 000 tilaajaa ja lähes 600 videota. Äänikirjan tekemisen myötä mielikuvitus ja vuosien huumorikokemus lähtivät yhdessä laukalle. Näin syntyi Storytel Original -seikkailutarina Riku ja taikatekarit. 

 

Tympääntynyt Riku osallistuu ukkinsa Sepon hautajaisiin, vaikka ei oikein edes tuntenut koko miestä. Kirkkoon astuu kummallinen mummo, joka kaivaa yllättäen arkusta jotain mukaansa. Omituisuudet jatkuvat, kun Riku saa Sepolta perinnöksi muistitikun. Sen sisältö johdattaa hänet uskomattomaan seikkailuun, jossa ei voi tietää, onko vastassa heiveröinen vanhus vai konekiväärillä tulittava agentti! Saako Riku pelastettua maailman vai päätyykö maaginen esine vääriin käsiin?

Suositun sketsikaksikon Harri ja Petri Väänäsen hervoton audiotarina pitää kuulijan otteessaan yllättävien käänteiden ja jatkuvien vitsien turvin.

Äänikirjan tekeminen oli niin siistiä! Kiitos storytel! <3 Kokemuksena jäi mieleen, et kuin hienoa oli miten äänikirjan tekemisessä ei ollut rajana kuin oma mielikuvitus! Ja miten ääninäytellessä tulee kuuma, siis todella kuuma. Lämpimät muistot äänityskopista (vaatekaapista) helteellä, missä ilma ei kiertänyt ja työasuna toimi uikkarit”, kertovat Harri ja Petri Väänänen. 

Olemme hyvin innoissamme saadessamme julkaista lahjakkaan komediaduon Harri ja Petri Väänäsen ensimmäisen fiktiivisen teoksen. Väänäsen veljekset ovat onnistuneet hyödyntämään audiokerronnan keinoja poikkeuksellisella tavalla, jossa edes taivas ei ole rajana, sillä ainahan voi hypätä vaikkapa hävittäjän kyytiin! Rikun maailmanpelastusoperaatio on hatunnosto seikkailu- ja toimintagenren klassikkoteoksille ja loistava aloitus koululaisten äänikirjasyksyyn”, iloitsee Storytelin vastaava tuottaja Sanni Koskela.

FromTheBushes esittää: Riku ja taikatekarit on kuunneltavissa vain Storytelissä tänään 15.8. alkaen. 



Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Storytel-konserniin kuuluvat muuan muassa suomalaiset kustantamot Gummerus Kustannus ja TrueStory sekä pohjoismaiset kustantamot Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press ja Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi suunniteltuja Storytel Original -äänikirjoja ja äänisarjoja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset