Skip to main content

Tanskan eliittinuorten piilotettu todellisuus: nuorempien nöyryyttämistä, hurjia huumeidenhuuruisia bileitä ja armotonta hyväksynnän hakua – Klaran sisäpiiritarina paljastaa kaiken

15 heinäkuuta 2024

Storytel Original Eliitti – Pienen piirin juhlat on ainutkertainen sisäpiirikuvaus rikkaimpien tanskalaisnuorten elämästä. Se on suursuosion Tanskassa saavuttanut tositarina, joka hakee vertaistaan.

 

Teini-ikäinen Klara Togo Donkild käy lukiota tanskalaisessa Gentoftessa, joka kuuluu hyväosaisten asuinalueeseen täynnä isoja taloja, hulppeita ulkomaanlomia ja kalliita autoja. Kultalusikka suussa syntyneiden koulumaailma on kuitenkin jotakin aivan muuta kuin mitä ulospäin näyttää. Siellä järjestetään kokaiininhuuruisia juhlia, käytetään Viagraa ja kannustetaan nuorempien oppilaiden alistamiseen leikin varjolla. Se on nöyryytystä vähissä vaatteissa. 

Kulissien ylläpitäminen ja ulkokuori on kaikkein tärkeintä. Tärkeintä on tulla hyväksytyksi piireihin, pukeutua tiettyjen brändien vaatteisiin ja osallistua bileisiin. Poikien oletetaan olevan kovanaamoja, joiden suosio mitataan tyttöjen kaatojen määrässä tai juhlien budjetissa. 

Tämän kaiken keskellä Klara kasvaa ja elää entiseen malliinsa, kunnes hänet raiskataan uudenvuodenjuhlissa. Toipuminen alkaa vasta, kun Klara yrittää ymmärtää tapahtunutta ja sitä julmaa alistamisen kulttuuria, joka kukoistaa juuri rikkaiden nuorten piirissä.

Tanskassa suureen suosioon yltänyt Klara Togo Donkildin tositarina paljastaa kulissit varakkaiden nuorten juhlimiskulttuurissa. Donkildin kokemukset tuovat näkökulmia myös suomalaiseen keskusteluun nuorten kokemasta hyväksikäytöstä ja päihdekulttuurista”, sanoo Storytelin vastaava tuottaja Sanni Koskela.

Tänään 15.7. ilmestyvän äänikirjan lukee Emma Louhivuori. Eliitti – Pienen piirin juhlat on kuunneltavissa ja luettavissa vain Storytelissä. 



Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Storytel-konserniin kuuluvat muuan muassa suomalaiset kustantamot Gummerus Kustannus ja TrueStory sekä pohjoismaiset kustantamot Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press ja Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi suunniteltuja Storytel Original -äänikirjoja ja äänisarjoja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset