Skip to main content

Ei mitään pullantuoksua: Orvokki Kontio palaa uudella vauhdilla ja kyseenalaistaa kaikki mummostereotypiat

23 elokuuta 2024

Suosittu Orvokki Kontio -sarja saa jatkoa, kun hersyvän hauska hyvän mielen romaani nykyajan isovanhemmuudesta ja virkistävän moninaisista perhemalleista ilmestyy tänään 23.8. Elina Pullin Mieletön mummofulness on sarjan toinen osa. 

 

Orvokki Kontion tytär kertoo olevansa raskaana, ja hetkeen Orvokki ei edes kuule uutista oikein. Kun hän lopulta virkoaa, alkavat suuret kelat pyöriä päässä. Tuleeko Orvokista mummo vai mummi? Voiko hän edelleen harrastaa burleskitanssia ja deittailla useampia miehiä? Hervottoman ja estottoman hyvän mielen romaanisarjan toisessa osassa Orvokin isättömyyteen ja omannäköiseen elämään liittyvät pohdinnat nousevat uudelle tasolle. Tragikoomiset perintöjuristin asiakkaat tuovat perspektiiviä pohdintoihin, ja vaihdevuosituntojen rinnalle tulevat mummo-oireet.

Elina Pullin kolmas romaani Mieletön mummofulness ei nosta mummoja jalustalle, eikä yritä väittää, että ennen kaikki oli paremmin. Se tuo esiin mahtavan mummomeiningin, jota ruuhkavuosiaan elävät pikkulasten vanhemmat eivät voi muuta kuin hämmästellä – jos ylipäätään väsymykseltään jaksavat ajatella, että omilla vanhemmilla saattaisi vielä olla jotain vipinää.

Orvokki Kontio ei ole pullantuoksuinen mummo, mutta mä olen. Siksi onkin aivan ihanaa, että mulla on ollut mieletön mummojengi ympärilläni ja mä olen voinut pistää Orvokin suuhun kaiken kuulemani niin mummoudesta kuin suhteista aikuisiin lapsiin ja niiden puolisoihinkin”, Pulli naurahtaa. 

Tietty parasta, että mä olen saanut Orvokin kanssa paneutua myös muihin kuin mummojen omiin näkökulmiin”, hän jatkaa. 

Elina Pulli on luonut hekumallisen maailman, jossa elämään suhtaudutaan ilolla ja avarakatseisuudella ikään tai taustaan katsomatta. Orvokki Kontion hahmo päivittää käsitystämme isoäitiydestä tähän aikaan mutta nostaa myös esille kypsän naisen kipeitäkin pohdintoja identiteetistä ja perheen sisäisistä rooleista. Pulli onnistuu myös kuvaamaan naisten välistä ystävyyttä elämänkaaren kaikissa vaiheissa”, iloitsee Storytelin vastaava tuottaja Sanni Koskela.

Storytel Original Mieletön mummofulness on kuunneltavissa ja luettavissa vain Storytelissä. Äänikirjan lukee Krista Putkonen-Örn



Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Storytel-konserniin kuuluvat muuan muassa suomalaiset kustantamot Gummerus Kustannus ja TrueStory sekä pohjoismaiset kustantamot Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press ja Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi suunniteltuja Storytel Original -äänikirjoja ja äänisarjoja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset