Skip to main content

Piinaava psykologinen trilleri vaikuttajamaailman kulisseista saa pohtimaan, onko some pelkkää esitystä

2 lokakuuta 2024

Psykologisen ihmissuhdepelin tarkkanäköinen kuvaaja Kaisa Paasto pureutuu uusimmassa romaanissaan kysymyksiin identiteetistä, vallasta ja suosiosta. Storytel Original Kuka on Saara Paloma? ilmestyi eilen 1.10. vain Storytelissä. Paaston aikaisempi Lintukoto-sarja on ollut yksi Storytelin suosituimmista jännitysromaaneista.

Minkan suurin idoli on sosiaalisen median vaikuttaja, tubettaja, Saara Paloma, joka järjestää verkkokursseja vaikuttajan urasta haaveileville. Saara Palomalla on kaikkea: luksusautoja, hulppea asunto Helsingin korkeimmassa rakennuksessa, rahaa ja seuraajia. Minka osallistuu kumppaninsa Nikon kanssa Saaran inspiraatioluennolle, jonka päätteeksi Niko tarjoaa IT-osaamistaan Saaralle. Kohtaamisesta alkaa yllättävä tapahtumaketju, josta Niko ei kerro kenellekään. 

Minka huomaa Nikon käytöksen muuttuneen ja alkaa selvittää, mitä Niko häneltä salaa. Salailusta syntyy valheita ja valheista rikoksia, joiden pauloista on yhä vaikeampi päästä pois. Dialogimuotoinen jännitysromaani ei säästele lukijaa hengästyttäviltä käänteiltä. Äänikirjan lukevat Emma Louhivuori ja Jaakko Ohtonen

Rakastan huijaritarinoita, kuten ”Lahjakas herra Ripley”, ”Valhe” ja ”Inventing Anna”. Olen jo pitkään halunnut kirjoittaa hyvän huijaritarinan. Kun tajusin, miten juoneni liittyisi sosiaaliseen mediaan, palaset loksahtivat paikoilleen”, kertoo kirjailija Kaisa Paasto

Kaisa Paaston kolmas jännitysromaani tutkii kulissielämän houkuttelevuutta ja piinaavuutta karmivin seurauksin. Paaston erityisyys kirjailijana on se, miten hän onnistui luomaan painostavan tunnelman arkiseen ympäristöön samaistuttavien hahmojen avulla. Tässä tarinassa yksi jännitteen rakennuspalikoista on sosiaalinen media, joka vie mysteerin uudelle tasolle. Myös eri näkökulmat kahden eri ääninäyttelijän tulkitsemana nostavat teoksen jännärisyksyn parhaimmistoon”, iloitsee Storytelin vastaava tuottaja Sanni Koskela.

Lue Julia Thurénin blogipostaus Kuka on Saara Paloma? -kirjasta täältä. 

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Storytel-konserniin kuuluvat muuan muassa suomalaiset kustantamot Gummerus Kustannus ja TrueStory sekä pohjoismaiset kustantamot Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press ja Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi suunniteltuja Storytel Original -äänikirjoja ja äänisarjoja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset