Skip to main content

“Pelkkä haaveilu ei riitä asioiden valmiiksi saamiseen”, sanoo Gettomasa Särren uudessa Räppäreiden opas menestykseen -kirjassa

18 lokakuuta 2024

Särrenä tunnettu Miika Särmäkari haastatteli rapkollegoitaan näiden urien alkuvaiheista. Keskusteluista syntyi äänikirja Räppäreiden opas menestykseen, jossa kuullaan muun muassa Gettomasan, Dosdelan ja Seksikkään Suklaan mietteitä siitä, miten he päätyivät sanataiteilijoiksi ja musiikkiammattilaisiksi, vaikka kouluarvosanat eivät välttämättä olisi moista ennustaneet. 

 

Muusikko ja musiikkialan vaikuttaja Miika “Särre” Särmäkari pureutuu kuuden suositun suomiräppärin uran alkuvaiheisiin. Mikä sai heidät luottamaan itseensä ja tekemään toisin kuin yhteiskunta heiltä odotti? Syväluotaavassa hyvän mielen haastattelukirjassa Särre pohtii, mitä menestys ja sivistys edes tarkoittavat. Miten jostakusta tulee katu-uskottava, ja mitä koululaitoksemme arvostaa?

Storytel Original Räppäreiden opas menestykseen sisältää seuraavien suomiräppäreiden tarinat: Solonen, Gettomasa, Dosdela, PapiPike, Seksikäs-Suklaa ja Hassan Maikal

Menestys kytkeytyy vahvasti oman äänen löytämiseen, mutta myös sivistykseen. Sivistys tarkoittaa sitä, että on aidosti kiinnostunut asioista ja osaa ottaa myös muut huomioon. Rap-genren sisältä löytyy laajaa musiikillista ja kulttuurihistoriallista asiantuntemusta, mutta silti se leimataan kulttuuripiireissä edelleen helposti sivistymättömäksi tai jopa juntiksi, vaikka samantyyppistä rentoutta arvostetaan nykyään vaikkapa start up -yrityksissä tai ruokamaailmassa”, sanoo Miika Särmäkari. 

"Räppäreiden opas menestykseen on uudenlainen äänikirja, joka nostaa kieli- ja kulttuurikeskusteluun suomiräpin merkityksen. Miika Särmäkari on ihailtavalla tavalla löytänyt suomalaisten rap-artistien kokemuksista erilaisia oppeja oman polun löytämiseen. Teoksen viesti on kannustava: jokaisen oma tausta ja oma kieli on merkittävä ja ainutlaatuinen, ja menestykseen voi ponnistaa hyvin erilaisista lähtökohdista. Ainutkertainen äänikirja kyseenalaistaa nykyisiä sivistyksen ja menestyksen mittareita innostavalla tavalla", iloitsee Storytelin vastaava tuottaja Sanni Koskela.

Räppäreiden opas menestykseen ilmestyy tänään 18.10., ja se on kuunneltavissa vain Storytelissä. Miika Särmäkari esiintyy Helsingin kirjamessuilla kahdesti. Torstaina, messujen koululaispäivänä, 24.10. englanninkielisen freestyle rapin Suomen mestaruudenkin voittanut Särmäkari pitää freestyle-opastusta Storytelin osastolla 7g klo 11 ja 13.30. Perjantaina 25.10. hän on haastateltavana Töölönlahti-lavalla klo 18.30. 

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Storytel-konserniin kuuluvat muuan muassa suomalaiset kustantamot Gummerus Kustannus ja TrueStory sekä pohjoismaiset kustantamot Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press ja Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi suunniteltuja Storytel Original -äänikirjoja ja äänisarjoja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset