Skip to main content

Storytelin kesän kuunnelluimmissa rikoksia ja ihmissuhteita – loppukesästä trendasi kuitenkin neljä vuotta vanha Margarita

27 elokuuta 2024

Jokihelmisimpukoistakin kertovan Anni Kytömäen Margaritan kulutus lähti nousuun 22.8. Eiliseen mennessä sen päivittäinen kuuntelu ja lukeminen oli kasvanut 600%. Margarita-sanalla tehdyt haut kasvoivat samalla aikavälillä 3000%. Koko kesän kuunnelluimpien listalla oli Storytelille tuttuun tapaan sekä rikoksia että ihmissuhdekaunokirjallisuutta.

Storytelin kesän 2024 kuunnelluin kirja oli Kati Pukin ja Tomi Långstedtin Vankina Thaimaassa (WSOY). Kymmenen kuunnelluimman lista on kuin näyteikkuna Storytelin suosituimpiin genreihin. Rikoskirjallisuus niin true crimen kuin dekkareiden muodossa kattaa yli puolet listasta. Muihin menestyjiin kuuluu muun muassa Juha Itkosen uusi avaus, audiodraama Sivuraide (Gummerus), joka kuuluu Kohtaamisia-sarjaan.  

Historiallisen romaanisarjan aloittava Petsamon enkeli (Storytel Original) on saanut erinomaiset arviot Storytelin sovelluksessa ja on kesän viidenneksi kuunnelluin kirja. Lähes 1200 arvion keskiarvo on 4,2. Esikoiskirjailija Virpi Vainio on rovaniemeläinen kulttuurihistorian väitöstutkija sekä yläkoulun äidinkielen opettaja.  

Pohjoisesta ponnistavalle esikoiskirjailijalle kesän tulos on uskomaton! Yritin kirjoittaa romaanin, jonka itse haluaisin lukea. Yhtä lailla halusin nostaa petsamolaiset suomalaisten tietoisuuteen. Tässä toivon mukaan onnistuin!”, kertoo Virpi Vainio. 

Anni Kytömäen Margarita ei ennättänyt nousta ennen suosituimpien tarkastelujakson loppua kuunnelluimpien listalle, mutta sitä kuunneltiin 22.8. alkaen päivittäin 600% enemmän kuin aiemmin vuoden aikana. Margarita-sanalla tehdyt haut kasvoivat 22.8. ja 26.8. välisenä aikana 3000%. Reilut 90% Storytelin käyttäjistä kuunteli äänikirjaa ja vajaat 10% luki e-kirjaa. Margarita on arvioitu Storytel-sovelluksessa 2700 kertaa ja sen saamien tähtien keskiarvo on 4,3. 

 

Kesän kuunnelluimmat top 10

 

1. Vankina Thaimaassa Kirjailijat: Kati Pukki, Tomi Långstedt Lukija: Markus Niemi (WSOY)

2. Ruotsalainen avioero Kirjailija: Moa Herngren Lukija: Anna Saksman (Gummerus)

3. Jo joutuvi yö Kirjailija: Nilla Kjellsdotter Lukija: Krista Putkonen-Örn (Gummerus)

4. Joku jossain tietää Kirjailijat: Lassi Vierikko, Petja Lähde Lukijat: Lassi Vierikko, Petja Lähde (Storytel Original)

5. Petsamon enkeli Kirjailija: Virpi Vainio Lukija: Anna Saksman (Storytel Original)

6. Sivuraide Kirjailija: Juha Itkonen Lukijat: Eeva Soivio, Heidi Herala, Jarkko Lahti (Gummerus)

7. Veteen kirjoitettu Kirjailija: John Ajvide Lindqvist Lukija: Unto Nuora (Gummerus)

8. Tappava petos Kirjailija: Anna Jansson Lukija: Krista Putkonen-Örn (Gummerus)

9. Krimisarkisto Kirjailijat: Kenneth Eriksson, Mika Ilmén Lukijat: Kenneth Eriksson, Mika Ilmén (Bazar)

10. Henkka Aflecht, Dekkarivuodet yksityisetsivänä: Seurantakeikat 1-15 Kirjailija: Henry Aflecht Lukija: Henry Aflecht (Radio Finlandia)

*Storytelin sovelluksessa kuunnelluimmat sisällöt ajalla 1.6.2024-25.8.2024 kappalemääräisesti mitattuna



Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Storytel-konserniin kuuluvat muuan muassa suomalaiset kustantamot Gummerus Kustannus ja TrueStory sekä pohjoismaiset kustantamot Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press ja Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi suunniteltuja Storytel Original -äänikirjoja ja äänisarjoja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset