Skip to main content

Aleksi Jallin elämäkerta on ensimmäinen e-urheilijan uraa käsittelevä teos

25 syyskuuta 2024

Storytel Original -uutuuskirja allu – Elämä(t) pelissä kertoo, kuinka Aleksi Jallista tuli ”allu”, kansainvälinen Counter-Strike-tähti, joka tienaa kymmeniä tuhansia euroja yhdessä turnauksessa. Kirjan kirjoittaneet Nico Hartikainen ja Tatu Partanen ovat toimittajia ja e-urheilun asiantuntijoita. allu – Elämä(t) pelissä on heidän esikoisteoksensa. Kirja on toteutettu yhteistyössä Pelaajat.comin kanssa.

 

Aleksi Jalli on 11-vuotias, kun hän ensimmäisen kerran kuulee vitosluokan välitunnilla kaverilta tietokonepelistä nimeltä Counter-Strike. Hän hurahtaa siihen heti. Nuori Aleksi kohtaa takaiskuja, kun lyhyessä ajassa menehtyvät sekä alkoholisoitunut isä että rakas isoäiti. Elämän surut ja ilot pystyy kuitenkin hukuttamaan pelaamiseen.

Jalli alkaa pärjätä virtuaalisissa taistelutilanteissa yhä paremmin: hän on nopea, strateginen ja tarkka. Merkonomiopinnot saavat jäädä, kun kansainväliset areenat kutsuvat. 19-vuotiaana hänet kutsutaan mukaan tiimiin 250 euron kuukausipalkalla. Hänestä on tullut ammattilaispelaaja.

Aleksi rakastuu ja hänestä tulee isä keskellä uran nousukiitoa. Miten perhe-elämä yhdistetään ammattimaiseen e-urheilu-uraan? Miten pelin pettymyksiä, alan turbulenssia ja tiimivaihdosten paineita kestetään?

Perinteisten lajien maailmankuuluihin ammattilaisiin verrattuna maineikkaatkin e-urheilijat ovat jääneet pitkälti salamyhkäisiksi hahmoiksi, joiden taustoista ja mielenmaailmasta ei tiedetä paljoakaan. Haastatteluiden aikana mustalla huumorilla ja kimiräikkösmäisellä lakonisuudella vuoratun ulkokuoren alta paljastui kovia kokenut kaveri, joka oli viimein valmis kertomaan tarinansa omalla ainutlaatuisella tavallaan. Oli hienoa päästä kertomaan yksi e-urheilijatarina, joka toivottavasti ei jää viimeiseksi”, kertovat Tatu Partanen ja Nico Hartikainen

E-urheilusta on kasvanut muutamassa vuosikymmenessä maailmanlaajuinen miljardibisnes, ja suomalaiset ammattipelaajat ovat kansainvälisestikin isoja nimiä. Onkin korkea aika kertoa näiden urheilijoiden elämäntarinoita ja avata pelaamisen kulisseja suurelle yleisölle. Aleksi Jalli on yksi Counter-Striken suomalaisista pioneereista ja hänen elämäntarinan kautta pääsemme sukeltamaan alan nousukiitoon ja siihen, mitä ammattipelaaminen oikein vaatii”, iloitsee Storytelin vastaava tuottaja Sanni Koskela.  

Storytel Original allu – Elämä(t) pelissä on kuunneltavissa ja luettavissa vain Storytelissä. Äänikirjan lukee Elias Salonen

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Storytel-konserniin kuuluvat muuan muassa suomalaiset kustantamot Gummerus Kustannus ja TrueStory sekä pohjoismaiset kustantamot Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press ja Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi suunniteltuja Storytel Original -äänikirjoja ja äänisarjoja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset