Skip to main content

Minun sairaan kaunis elämäni on rohkea ja toiveikas tositarina syöpähoidoista, perhearjesta ja ihmiselon tärkeimmistä asioista

19 elokuuta 2024

Näyttelijä Lauri Tanskanen kirjoitti koskettavan teoksen syövästään ja sen ympärillä samaan aikaan jatkuvasta elämästä. Minun sairaan kaunis elämäni on Tanskasen esikoiskirja, ja se ilmestyy 19.8. vain Storytelissä. 

 

Minun pitäisi rauhoittua ja kyetä kuuntelemaan mahdollisimman tarkkaan, mitä hän minulle puhuu. Tuo ihminen on selvinnyt. Tuo tuossa edessäni. Minä tuijotan ihmettä silmiin. Hän kääntyy minua kohti ja sanoo hymyillen: ”Jos et usko ihmeisiin, et ole realisti”. 

– Ote Lauri Tanskasen Minun sairaan kaunis elämäni -kirjasta. 

Lauri Tanskanen on näyttelijä ja muusikko, joka eli unelmaelämää: hänellä oli ihana perhe, nousujohteinen ura ja juuri syntynyt toinen lapsi. Kaikki muuttui, kun oudot vatsaoireet paljastuivat aggressiiviseksi syöväksi. Tanskanen sai kaksi vuotta elinaikaa. 

Lauri Tanskanen tallensi päiväkirjoihin alusta alkaen piikit, leikkausveitset, sytostaatit, sumuiset päivät ja arkiset pienet ja suuret ilot. Ne ajatusketjut, jotka käynnistyvät liian isojen asioiden äärellä. Pakokauhun ja kaaoksen. Hän jakaa rohkeasti ja avoimesti oppimaansa siitä, miten elää hallitsematta omaa kohtaloaan, samalla yrittäen suojella läheisiä pelolta ja epätoivolta. 

Rehellinen omaelämäkerta kertoo elämästä ja sen arvostamisesta, vaikka kuolemanpelko olisikin läsnä jokaisessa hetkessä. 

Lauri Tanskasen omakohtainen elämäntarina on samaan aikaan kaunis ja rujo, hauska ja surullinen, turhauttava ja lohdullinen – kuin elämä itse. Uskon, että Laurin ja hänen perheensä kokemusten kuunteleminen äänikirjana on monelle herkistävä kokemus, oli kokemusta syövän kanssa elämisestä tai ei. Laurin tarina hänen itsensä lukemana vie teoksen aivan uudelle tasolle. Tässä kuullaan äänikirjan voimaa parhaimmillaan”, sanoo Storytelin vastaava tuottaja Sanni Koskela.

Lauri Tanskanen lukee tänään 19.8. ilmestyvän äänikirjan itse. Storytel Original Minun sairaan kaunis elämäni on luettavissa ja kuunneltavissa vain Storytelissä. 



Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Storytel-konserniin kuuluvat muuan muassa suomalaiset kustantamot Gummerus Kustannus ja TrueStory sekä pohjoismaiset kustantamot Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press ja Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi suunniteltuja Storytel Original -äänikirjoja ja äänisarjoja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset