Erinomaiset arvostelut saanut komediaohjelma Sukupolvileikkaus oli huhtikuun kuunnelluin

30 huhtikuuta 2024

Mikko Kuustosen, Lina Schifferin ja Fathi Ahmedin Storytel Original Sukupolvileikkaus on Storytelin kuukauden kuunnelluin sisältö. Huhtikuun kymmenen kuunnelluimman lista on osoitus siitä, miten monenlaiset sisällöt äänikirjapalvelussa menestyvät. 

 

Mikko Kuustosen, Lina Schifferin ja Fathi Ahmedin audioshow Sukupolvileikkaus toi televisiosta tutun formaatin äänimuotoon. Vaihtelevista aiheista huumoria repivä komediatrio on otettu Storytelin asiakkaiden keskuudessa erinomaisesti vastaan. Sukupolvileikkauksen arvostelut ovat keskimäärin reilusti yli neljä tähteä ja avoimissa kommenteissa todetaan muun muassa, että “Babyboomeri täällä kuuntelee ratikassa ja tikahtuu” ja “En tiennytkään että Mikko on näin hauska. Mikko koomikoksi”. 

Huhtikuun kymmenen kuunnelluimmat listalla on Seppo Jokisen odotettu uutuus Satuttamisten summa. Dekkarit ovat olleet Storytelin suosituin genre palvelun alusta lähtien. Myös lastenkirjojen suosio ja kahden odotetun uutuuden ilmestyminen näkyy listalla. Huippusuosittua Schleich-talli Rambo -sarjaa YouTubessa julkaisevan Venny Helénin esikoiskirja Rambon talli: Kadonneiden hevosten mysteeri sijoittui seitsemänneksi ja vasta viikko sitten julkaistu Minna Kivelän ja Paula Norosen Älyttömän hulluja satuja kipusi listalle välittömästi. 

Perinteinen äänikirja on sisältömme kivijalka, mutta audion tuomia mahdollisuuksia toivoisi käytettävän laajemminkin. Haluamme Storytelilla olla audiotarinankerronnan edelläkävijöitä ja TV:stä tuttua komediapaneelia hyödyntävä Sukupolvileikkaus on tästä erinomainen esimerkki. Huumoria selvästi kaivataan ajoittain hyvinkin synkässä maailmantilanteessa ja ennakkoluulottomat käyttäjämme ovat ottaneet uuden formaatin hienosti omakseen”, sanoo Storytelin Suomen katalogista vastaava Essi Hellén. 

Storytelin huhtikuun kymmenen kuunnelluinta

1. Sukupolvileikkaus Käsikirjoittajat ja lukijat: Fathi Ahmed, Lina Schiffer, Mikko Kuustonen Kustantaja: Storytel Original

2. Seppo Jokinen: Satuttamisten summa Lukija: Jukka Pitkänen Kustantaja: Storyside

3. Enni Mustonen: Kartanonrouva Lukija: Erja Manto Kustantaja: Otava

4. Jari Salonen: Käärme Lukija: Antti Virmavirta Kustantaja: Otava

5. Maija Kajanto: Sitruunakevät Lukija: Kati Tammensola Kustantaja: WSOY

6. Jenny Colgan: Ihmeitä kesätaivaalla Lukija: Anniina Piiparinen Kustantaja: Gummerus

7. Venny Helén: Rambon talli: Kadonneiden hevosten mysteeri Lukija: Venny Helén Kustantaja: WSOY

8. Maria Burrow: Rosholmin murhat Lukija: Unto Nuora Kustantaja: Lind & Co

9. Paula Noronen: Supermarsu paljastaa salaisuuden Lukija: Minttu Mustakallio Kustantaja: Tammi

10. Minna Kivelä, Paula Noronen: Älyttömän hulluja satuja Lukija: Eero Ritala Kustantaja: Tammi

*Lista perustuu Storytelin huhtikuun kappalemääräisesti eniten kuunneltuihin sisältöihin. 

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Storytel-konserniin kuuluvat muuan muassa suomalaiset kustantamot Gummerus Kustannus, Aula & Co ja TrueStory sekä pohjoismaiset kustantamot Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press ja Rabén & Sjögren.

Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi suunniteltuja Storytel Original -äänikirjoja ja äänisarjoja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager