Sinustakin voi tulla sijoittaja noin viidessä tunnissa

5 syyskuuta 2023

Sijoitusvaikuttaja, -toimittaja ja -kirjailija Merja Mähkän uudenlainen sijoitusopas, Storytel Original, Sijoittajaksi noin viidessä tunnissa ilmestyy tänään 5.9. Kirja on suunniteltu kuunneltavaksi, eikä se sisällä lainkaan graafeja tai muita kuunteluun hankalia tekstin muotoja. Mähkä lukee kirjan itse.

 

Sijoittamista ja raha-aiheita monipuolisesti käsittelevä Merja Mähkä on kirjoittanut kolmannen sijoitusaiheisen kirjansa. Tänään ilmestyvä Storytel Original Sijoittajaksi noin viidessä tunnissa opettaa kuuntelun aikana, kuinka maailmaa katsotaan sijoittajan silmin. Ilman hankalia diagrammeja tehty äänikirja avaa rahan myyttiä sekä sijoittamisen terminologiaa uudella tavalla vasta-aloittelevalle sijoittajalle sopien. Teos on osallistava, se toimii vahvassa vuorovaikutuksessa kuulijan kanssa ja kehottaa esimerkiksi pysähtymään, keskittymään tai sulattelemaan kuulemaansa mielikuvaharjoitusten kautta. 

Kirjassa käydään läpi läpi myös Mähkän omaa tarinaa osakesijoittajasta kaikkiruokaiseksi sijoittajaksi. Lisäksi samaistuttavaa pintaa löytyy muista sijoittajista, jotka ovat kirjailijan omia tuttuja. Tarinansa kertovat muun muassa sijoittamalla satojen tuhansien osakevarallisuuden kerännyt parturi-kampaaja Ansku Kivistö ja sijoituskirjailija Heikki Keskiväli, joka hävitti säästönsä ennen kuin oppi sijoittamaan. Merja Mähkä lukee kirjan itse. 

Minulle sijoittamisessa on kysymys ennen kaikkea elämästä, ei vain rahasta. Kerron kirjassa siitä, miten sijoittaminen on mahdollistanut minulle oman näköisten valintojen tekemisen erilaisissa elämän kurveissa kuten irtisanoutuessani hyväpalkkaisista töistä tai myöhemmin ryhtyessäni yrittäjäksi”, kertoo Merja Mähkä. 

Toki tällä hetkellä ihan jokaisen, jolla on yhtään ylimääräistä pankkitilillä kannattaa kiinnostua sijoittamisesta ihan vain sen rahankin takia, sillä inflaatio syö nyt rahan arvoa ankarasti. Halusin kirjoittaa tämän kirjan, jotta kaikki nekin, jotka eivät jaksa perinteisiä sijoituskirjoja lukea, voisivat kuunnella kirjan nopeasti ja päästä sijoittamisessa alkuun”, hän jatkaa. 

"Ihmiset ovat erilaisia oppijoita, eivätkä kaikki opi käppyröitä analysoimalla. Mähkän äänikirjamuotoinen sijoitusopas demokratisoi rahapuhetta, ja tuo taloudellisen itsenäisyyden ja sen saavuttamisen lähemmäs heitäkin, joille sijoittaminen ei ole tuttua", sanoo Storytelin Suomen kustannuspäällikkö Essi Hellén

Sijoittajaksi noin viidessä tunnissa on kuunneltavissa vain Storytelissä. 

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset