Meritta Koiviston taiturimaisen trillerisarjan kolmas osa ilmestyy

24 marraskuuta 2023

Monipuolisen uran käsikirjoittajana, ohjaajana ja kirjailijana tehnyt Meritta Koivisto on luonut suositun Harriet Jaatinen -sarjansa kolmannessa osassa Perijässä vaikuttavan henkilögallerian. 

 

Kirjailija Meritta Koivisto kuvaa mestarillisesti maarajat ylittäviä vääristyneitä perhesuhteita ja luo henkilöhahmoja, joita kuuntelija joko rakastaa tai vihaa. Tänään ilmestyvässä Storytel Original -äänikirjassa Perijä mahtisuvun vallasta taistelevat Ledermannit. Kuka on kenenkin puolella – ja valmis vaihtamaan puolta, ja millä hinnalla? Kolmannessa osassa keskitytään Ledermannin suvun naisiin – Konradin yksinäisyyteen vetäytynyt vaimo Margareta ja jättiperinnöstään tietämätön opiskelija Ida ovat yllättävien juonikuvioiden pyörteissä.

Vallan viidakossa on lopulta kyse myös hengissä selviytymisestä. Kaiken keskiössä on ruotsinsuomalainen rikosetsivä Harriet Jaatinen.  

Meritta Koivisto on asunut pitkään Yhdysvalloissa ja Ruotsissa. Hän hyödyntää tuntemustaan  maiden kulttuureista ja paikoista kirjoitustyössään. Koivisto on pitkän ja monipuolisen uransa aikana palkittu useilla palkinnoilla käsikirjoituksista ja ohjaustyöstä. . 

Sukutarinassa minua kiinnosti perhedynamiikan lisäksi se, miten valtaa käytetään. Harriet Jaatinen -sarjan kolmannessa osassa kerron häikäilemättömäksi käyvästä valtapelistä ja naisten voimaantumisesta ja siitä, kuinka he ottavat vallan omiin käsiinsä. Sitä oli kiehtovaa kirjoittaa”, kertoo Meritta Koivisto. 

Kun tarkastellaan Storytelin sisältöjen parissa vietettyä aikaa, jännitys ja dekkarit on aina ollut Storytelin suosituin genre. Kuuntelijat rakastavat myös sarjoja, joihin on helppo koukuttua. 

Vaikka rikoskirjallisuus on Euroopassa yleisestikin suosittua, Pohjoismaissa suosio on aivan ylivoimaista. Täällä talvet ovat pitkiä ja pimeitä ja kotona vietetään paljon aikaa. Jännitys ja dekkarit vievät kotoilijan tyystin toisiin tunnelmiin”, sanoo Storytelin Suomen kustannuspäällikkö Essi Hellén

Storytel Original Perijä ilmestyy vain Storytelissä. Sarjan aiemmat osat ovat nimeltään Sukulainen ja Suojelija. Sukulainen on ilmestynyt tänä syksynä Avain-kustantamolta painettuna laitoksena. Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset