Bestseller-romaani Sinä päivänä saavuttaa uutta menestystä Storytelissa 15 vuotta julkaisun jälkeen

12 helmikuuta 2024

David Nichollsin kehuttu bestseller-romaani Sinä päivänä vuodelta 2009 elää uutta tulemista Storytelissa. Tarina, joka seuraa Dexteriä ja Emmaa tiettynä päivänä joka vuosi yli 20 vuoden ajan alkaen heidän valmistumisestaan ​​yliopistosta kesällä 1988, sai ensi-iltansa sarjana Netflixissä viime viikolla. Tämä näyttää johtaneen valtavaan kysyntään kuunnella alkuperäistä tarinaa.

 

Sinä päivänä -äänikirjaa (Otava) on viime vuosien aikana lisätty Storytel-käyttäjien digitaalisiin kirjahyllyihin satunnaisesti muutamia kertoja päivässä, kunnes määrä räjähti sarjan ensi-iltaviikolla satoihin kertoihin päivässä. Kiinnostus David Nichollsin 15 vuotta vanhaan romaaniin on saavuttanut uudet mittasuhteet. 

"Tämä osoittaa, että asiakkaamme kääntyvät laajan valikoimamme puoleen paneutuakseen aiheeseen syvällisesti, kun jokin asia kiinnostaa heitä. Tätä havaitsemme esimerkiksi suurten uutistapahtumien yhteydessä, kun jokin tietty aihe leviää tai kun vanhempaa kirjaa elvytetään tällä tavalla. Niin sanottu backlistimme on erittäin elossa, ja on jännittävää nähdä, että vanhemmat kirjat löytävät uuden yleisön", kertoo Storytelin Chief Content Officer Helena Gustafsson. 

Sinä päivänä löytyy Storytelin valikoimasta Pohjoismaissa suomeksi (lukija Nina Hukkinen), englanniksi (lukija Anna Bentinck), ruotsiksi (lukija Anders Ekborg), ja tanskaksi (lukija Louise Herbert). Yli 72% Storytelin valikoiman kulutuksesta Suomessa on niin sanottua backlistiä eli kirjoja, jotka ovat ilmestyneet yli kolme kuukautta sitten. 

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager