Talo, joka vei Anna Perhon rahat ja järkevän ihmisen maineen

18 syyskuuta 2023

Tänään ilmestyvä Storytel Original Olipa kerran talo kertoo Anna Perhon sisustuslehtienkin sivuilla nähdyn unelmahuvilan painajaismaisesta remontista, mutta myös siitä, millaista oli etsiä omaa polkua nuorena aikuisena. Keski-iässä sinnikäs vaikeiden hevosten kesyttäjä ei edelleenkään anna periksi, mutta pehmenee kyllä ajoittain nostalgioimaan juuriaan ja talon tarinaa.

 

Anna Perho kirjoitti hauskan ja omaelämäkerrallisen Storytel Original Olipa kerran talon, sillä hän halusi tehdä näkyväksi erään tosiasian: kun ihminen valitsee toteuttaa unelmiaan, hän valitsee automaattisesti myös uudet ongelmat. Perho tiesi jo ennen kaupantekoa, että talosta syntyy kirja. Tänään ilmestyvä kirja kertoo hirsitalosta, juurista ja periksiantamattomuudesta. 

Näen vanhat talot tarinoina: niissä eläneiden ihmisten kohtalot, talon historian vaiheet, seinät ja pihamaat tarjoavat ehtymättömästi materiaalia. Ihmisen muisti on valikoiva. Siksi halusin myös kirjata ylös remontin vaiheita, jotta ei unohtuisi mitä kaikkea siihen tarvittiin, että Talo pelastettiin seuraavaksi sadaksi vuodeksi”, kertoo Perho. 

Talolla on Instagramissa intohimoinen seuraajakunta, jonka Perho piti visusti mielessä kirjaa kirjoittaessaan. Talon lisäksi kirja kertoo havainnoista maaseudun nuorisosta 80-90-luvuilla. Ajasta, joka tästä päivästä käsin katsottuna tuntuu Perhon sanojen mukaan kadonneelta, kaitafilmille tallentuneelta maailmalta, missä kyläkaupan piha on täynnä autoja, nuorisotila on hevoslaitumella, eikä kukaan tunne turvallista tilaa. 

Remonteista nähdään usein vain kaunis lopputulos ja isojenkin projektien vaikeudet saatetaan sisustuslehdissä ja somessa kuitata hauskalla anekdootilla. Anna Perholla on poikkeuksellinen kyky tarkastella itseironisesti oman elämänsä suurinta projektia, ja avata lähtemättömän rehellisesti projektin vaikutuksia niin hänen mielenterveyteensä, talouteen kuin ihmissuhteisiinkin”, sanoo Storytelin Suomen kustannuspäällikkö Essi Hellén

Anna Perho lukee äänikirjan itse. Storytel Original Olipa kerran talo on kuunneltavissa ja luettavissa vain Storytelissä. 

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016.

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset