Kapinallinen pörssihaukka – Mikael Rautasen ja Inderesin tarina ravistelee työelämän ja johtamisen perinteitä

Mitä tapahtuu, kun hiljainen osakenörtti alkaa puhua – ja koko sijoittajakansa alkaa kuunnella? Entä jos yritys rakennetaan avoimuuden, itseohjautuvuuden ja yhteisön varaan, keskellä finanssimaailmaa, joka tunnetaan hierarkioista ja kylmästä tehokkuudesta?
Toimittaja Maaret Launiksen kirjoittama Kurinalainen anarkia – Mikael Rautasen ja Inderesin tarina (Storytel Original) on kertomus suomalaisen sijoittajakulttuurin häirikköbrändistä, joka nousi marginaalista valtavirtaan – mutta ei koskaan kadottanut kapinallista asennettaan. Kirja kuvaa sekä Inderesin poikkeuksellista kasvutarinaa että sen toimitusjohtajan, Mikael Rautasen, henkilökohtaista matkaa menestyksen ja kriisien keskellä.
Rautanen, entinen hiljainen rahoitusalan opiskelija, nousi tunnetuksi osakeanalyyseistään jo opiskeluaikoina. Hänen tarkkanäköisyytensä Nokian suunnasta kiinnitti sijoittajamedian huomion, ja lopulta harrastuksesta syntyi Inderes eli palvelu, joka teki osakesijoittamisesta ymmärrettävää ja rehellistä suurelle yleisölle.
Inderes ei kuitenkaan ole vain analyysiyhtiö. Sen itseohjautuva, “kurinalaisen anarkian” nimellä tunnettu organisaatiomalli on herättänyt huomiota myös työelämän asiantuntijoiden ja yritysjohtajien keskuudessa. Kirja nostaa esiin, miten menestystä voi rakentaa ilman perinteistä johtamista, miten yhteisö voi korvata hierarkian – ja mitä se vaatii ihmiseltä, joka yrittää pysyä arvojensa mukaisena maailmassa, jossa kasvu ja voitto ajavat usein kaiken muun ohi.
“Mikael ei ole perinteinen finanssipomo, eikä tämä ole perinteinen kirja finanssipomosta. Me molemmat uskomme Mikaelin kanssa, että perinteisesti pehmeinä pidetyt aihepiirit ovat oikeasti kovaa kamaa, ja halusin kirjoittajana tuoda nyansseja siihen, miten menestyminen ja johtajuus suomalaisessa työelämässä ymmärretään”, kertoo Maaret Launis.
“Tämä kirja on jotain ihan muuta kuin sitä, mitä pörssipomosta kertovasta kirjasta voisi odottaa. Inderes-matka on ollut erikoinen ja sisältää monta tarinaa, jotka toivottavasti herättelevät kuunteljan ajattelua liittyen työelämään ja bisnekseen”, Mikael Rautanen jatkaa.
Kurinalainen anarkia – Mikael Rautasen ja Inderesin tarina muistuttaa, että kaikkein vahvimpia ovat usein ne, jotka uskaltavat näyttää haavoittuvuutensa.
“Olemme erityisen iloisia saadessamme julkaista kevään kiehtovimman talouskirjan juuri Storytelissä. Kurinalainen anarkia on hauska, ihmisläheinen ja avoin tietokirja – kuten Inderes ja Mikael Rautanenkin. Tässä teoksessa yhdistyy poikkeuksellisen vetävällä tavalla elämäkerta ja yrityshistoria, ja uskon, että se kiinnostaa myös pörssipiirien ulkopuolella”, sanoo Storytelin vastaava tuottaja Sanni Koskela.
Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli miljoona ääni- ja e-kirjaa yhdellätoista eri kielellä.
Storytel on myös kustannuskonserni, johon kuuluu useita kustantamoja.. Storytel-konserniin kuuluvat muuan muassa suomalainen kustantamo Gummerus Kustannus sekä pohjoismaiset kustantamot Norstedts, Storyside, Lind & Co, People's Press ja Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös Storytel Original -alkuperäissisältöjä, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016.
Yhteyshenkilöt
