Emilia Kujala räjäyttää self help -kirjallisuuden myrkyllisimmät myytit

13 marraskuuta 2023

Tänään ilmestyvä Storytel Original Suuri self help -huijaus on psykoterapeutti ja tietokirjailija Emilia Kujalan neljäs kirja. Se kehottaa unohtamaan tietyt kliseet ja elämään riittävän hyvää elämää. 

 

Jatkuva itsensä kehittäminen ja oman navan kaiveleminen voivat olla karhunpalvelus omalle ja muiden hyvinvoinnille. Moderni self help -kulttuuri korostaa yksilöä ja tämän loputonta potentiaalia hyvinvoinnin ja onnellisuuden lähteenä. Miksi niin moni voi silti niin huonosti, vaikka meillä on enemmän tietoa hyvinvoinnista kuin koskaan? Emilia Kujalan kirjoittama Storytel Original Suuri self help -huijaus tarjoaa vastauksia ristiriitaan. Kujala pitää keskustelua self helpistä paitsi välttämättömänä, myös vastuullisena. Hän on itsekin kirjoittanut self helpiksi luokiteltavia kirjoja, mutta haluaa myös kritisoida aihetta.

Aivan kuten journalistien on kyettävä mediakritiikkiin, on myös terapiateollisuuteen tavalla tai toisella sotkeutuneiden suostuttava oman ja toisten vallankäytön vahtikoiriksi”, sanoo Emilia Kujala.

Nyky-yhteiskunta ja työelämän vaatimukset ajavat ihmisiä etsimään yksilötason ratkaisuja ongelmiin, jotka ovat todellisuudessa rakenteellisia ja sisäistettyjä. Emilia Kujalan rohkea, kriittinen avaus self-help kulttuurin toksisuudesta on raikas tuulahdus vaatimusten loppuun polttamille ihmisille ja kehotus suunnata katse ulospäin”, toteaa Storytelin Suomen kustannuspäällikkö Essi Hellén.

Storytel Original Suuri self help -huijaus ilmestyy tänään vain Storytelissä. Kujala lukee kirjan itse.

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä.

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016.

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset