Uusi vuosi alkaa karmaisevilla rikostarinoilla

5 tammikuuta 2024

Tänään ilmestyvä Storytel Original Timantista tappajaksi on pysäyttävä tositarina televisiosta tutusta kehonrakentajasta, josta tuli kylmäverinen paloittelumurhaaja. Maanantaina 8.1. ilmestyvä Storytel Original Idyllin hinta aloittaa dekkarikirjailija Max Mannerin uuden Vaxholm-sarjan.

 

Storytelin käyttäjät rakastavat rikostarinoita. Ne ovat olleet Storytelin suosituinta sisältöä siitä lähtien, kun toiminta Suomessa alkoi vuonna 2016. Välillä totuus on tarua ihmeellisempää, kuten television Gladiaattorit-sarjan Timanttina tunnetun Virpi Buttin ajautuminen raa’aksi paloittelumurhaajaksi. Buttin tarinassa on paljon avoimia kysymyksiä. Storytel Original Timantista tappajaksi -äänisarja kertoo vuonna 2021 menehtyneen Virpi Buttin koko tarinan. Sarjan ovat kirjoittaneet Meri-Tuuli Auer, joka myös lukee sarjan, ja Heidi Mäntylä

Buttin tarina on hyytävä, mutta myös äärimmäisen tärkeä, eikä sitä ole koskaan aiemmin avattu yleisölle tässä laajuudessa. Halusimme erityisesti vastata siihen kysymykseen, miksi ihan tavallinen ihminen päätyi paloittelumurhaajaksi”, sarjan tuotantoyhtiön Deadline Kustannuksen vastaava tuottaja Vera Miettinen kertoo.

Maanantaina 8.1. ilmestyy Storytel Original Idyllin hinta, joka avaa turkulaiskirjailija Max Mannerin uuden Vaxholm-sarjan. Erikoisoperaatioissa loistanut entinen poliisi Annika Malm on jättänyt hämäräperäiset peitetehtävät taakseen ja elää nyt tasaista perhe-elämää Tukholman idyllisessä saaristossa. Elämä idyllisellä Vaxholmin saarella muuttuu kuitenkin painajaiseksi, kun vierailulle tulleet Annikan isovanhemmat löytyvät hotellista surmattuina. 

Stein ja Annika ovat kirjojeni ystäville vanhoja tuttuja ja jossain määrin jopa ikisuosikkeja, siksi kaksikon pariin on ollut ilo palata. Erityisesti pidän heidän jännitteisestä ystävyydestään, jossa vastakohdat täydentävät rosoisesti toisiaan, eikä yhteistyö ole aina helpoimmasta päästä. Joku viisas on väittänyt, että tarinan ydin piilee vastakkainasettelussa - kuten vanha lurjus Stein, samoin omapäinen Annikakin ovat Idyllin hinnassa persoonina entistä särmikkäämpiä. Muutaman vuoden tauko kaksikon seikkailuista on tehnyt molemmista entistä kulmikkaampia, siksi toivonkin kuulijoiden sekä lukijoiden viihtyvän tämän Tukholmaan saaristoon sijoittuvan jännitystarinan parissa”, kertoo Max Manner.

Idyllin hinta on Mannerin 21. kirja. Kirjasarjat menestyvät Storytelissä erityisen hyvin ja säntillisenä kirjoittajana Manner lupaakin, että sarjafaneja tullaan hemmottelemaan Vaxholm-sarjan kirjoilla säännöllisin väliajoin.

Idyllin hinnan lukee Juhani Rajalin. Storytelin alkuvuodesta 2023 teettämän tutkimuksen mukaan 79% äänikirjojen kuuntelijoista pitää dekkarin lukijan roolia tärkeänä tai erittäin tärkeänä. 

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016.

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager