Storytel Awards -finalistit ja 6 kiinnostavaa faktaa

14 helmikuuta 2023 - Viimeksi päivitetty 2 toukokuuta 2023

Storytel Awards -yleisöäänestys on päättynyt ja finaaliin ylsi jokaisen kategorian viisi eniten ääniä saanutta teosta. Kategorioita on viisi: kaunokirjallisuus, tietokirjat ja elämäkerrat, jännitys ja dekkarit, lasten- ja nuortenkirjallisuus sekä romantiikka ja feelgood. Ääniä annettiin ennätykselliset 28 081.

Storytel Awards -yleisöäänestys on päättynyt ja ääniä annettiin ennätykselliset 28 081 kpl. Mitä hurjia äänimääriä saaneista finalisteista voi päätellä? 

1. Sekä kaunokirjallisuudessa että tietokirjoissa ja elämäkerroissa hauskat hevos- ja eläintarinat olivat vahvoilla. Kaunokirjallisuuskategorian ääniharava oli Veera Nieminen Kottikärrykaruselli-romaanillaan. Tietokirjojen ja elämäkertojen kategorian Annukka Cederlöf ja Tiluksilla-kirjan karvakorvat rohmusivat ääniä. 

2. Lotta-Sofia Saahko on ehdolla kahdessa eri kategoriassa: lasten- ja nuortenkirjoissa Lotta ja pappa: Omenarannasta uuteen kotiin -kirjalla sekä tietokirjoissa ja elämäkerroissa Koti kulttuurien välissä -teoksellaan. Saahko on myös vuoden 2022 tietokirjat ja elämäkerrat -sarjan voittaja. 

3. Lasten- ja nuortenkirjojen kategoriassa tubettajatähdet ovat vahvoilla. Niko Meuronen, Santeri Hänninen, Roni Back, Petri Väänänen sekä Harri Väänänen raivasivat kaikki tiensä finaaliin kirjoillaan Mun huikea elämä Niko ja Santtu, Matkani somen huipulle ja Vitsipitsa – täytteenä Harri ja Petri FromTheBushes (kirjoittanut Juhana Salakari). 

4. Emmi-Liia Sjöholmin uraa uurtava äänikirja edellä kirjoitettu Virtahevot sulatti kuuntelijoiden sydämet ja sai heidät äänestämään. Intiimistä dialogista koostuva kirja on taidonnäyte, joka imaisee kuuntelijan ikään kuin salaa mukaan keskusteluun.

5. Surffaava islantilaispoliisi Hildur sai hyökyaallollisen ääniä jännitys ja dekkarit -kategoriassa. Tietokirjoja aiemmin kirjoittaneen islantilaistuneen Satu Rämön esikoisdekkari yhdistelee kiinnostavasti islantilaisen yhteiskunnan kuvausta ja niin kutsuttua cosy crimeä eli rikoskirjallisuutta, joka ei ole raakaa tai väkivaltaista. 

6. Jokainen jännitys ja dekkarit -kategorian kirjoista on osa sarjaa. Äänikirjojen kuuntelijat pitävät kirjasarjoista.

 

Kaikki finalistit

Kaunokirjallisuus

Veera Nieminen: Kottikärrykaruselli (Tammi)

Pilvi Hämäläinen: Cinderella (Otava)

Emmi-Liia Sjöholm: Virtahevot (Kosmos)

Merja Mäki: Ennen lintuja (Gummerus)

Heather Morris: Kolme sisarta (Aula & Co)

Romantiikka ja feelgood

Maija Kajanto: Korvapuustikesä (WSOY)

Enni Mustonen: Tekijä (Otava)

Ann-Christin Antell: Puuvillatehtaan perijä (Gummerus)

Eve Hietamies: Numeroruuhka (Otava)

Henriikka Rönkkönen: Rakkausshokkihoitoa ja muita ex-sinkun oivalluksia (Atena)

Tietokirjat ja elämäkerrat

Annukka Cederlöf: Tiluksilla. Unelmani maalla (WSOY)

Lotta-Sofia Saahko: Koti kulttuurien välissä (Tammi)

Juha Hernesniemi: Aivokirurgin muistelmat (WSOY)

Mika Ilmén: Immu – Pokevuodet (Bazar)

Venla Kuoppamäki: “Sun poika kävi täällä” (Teos)

Lasten- ja nuortenkirjat

Lotta-Sofia Saahko: Lotta ja pappa. Omenarannasta uuteen kotiin (Tammi)

Roni Back: Matkani somen huipulle (Otava)

Niko Meuronen ja Santeri Hänninen: Mun huikea elämä – Niko ja Santtu (Otava)

Juhana Salakari: Vitsipitsa – täytteenä Harri ja Petri FromTheBushes (Otava)Paula Noronen ja Minna Kivelä: Täysin hulluja satuja (Tammi)

Jännitys ja dekkarit

Satu Rämö: Hildur (WSOY)

Tuire Malmstedt: Lumihauta (Aula & Co)

Kale Puonti: Aribo (Bazar)

Nilla Kjellsdotter: Kivipuiston tyttö (Gummerus)

Helena Immonen: Operaatio Aavikkokettu (CrimeTime)

 

Palkintoraadit

Kaunokirjallisuus:

Miki Liukkonen, puheenjohtaja

Jani Halme, raadin jäsen

Behm, raadin jäsen

Jännitys ja dekkarit: 

Leena Lehtolainen, puheenjohtaja

Eeva Louko, raadin jäsen

Jenna Claudia (Jenna Tuhkanen), raadin jäsen

Lasten- ja nuortenkirjallisuus:

Jenna Kunnas, puheenjohtaja

Siiri Virtanen, raadin jäsen

Casper Holtari, raadin jäsen

Tietokirjat ja elämäkerrat: 

Eeva Kolu, puheenjohtaja

Adile Sevimli, raadin jäsen

Tuomas Peltomäki, raadin jäsen

Romantiikka ja feelgood: 

Anna Brotkin, puheenjohtaja

Anna Dahlman, raadin jäsen

Aleksis Salusjärvi, raadin jäsen

 

Storytel Awards -gaala, jossa Suuret äänikirjapalkinnot jaetaan, järjestetään 22.3. klo 18 Helsingissä. Palkintoraadit arvioivat finaaliin päässeet kirjat ja päättävät voittajateoksen. Suuri äänikirjapalkinto jaetaan sekä kirjailijalle että lukijalle. Mikäli voittaja on käännöskirjallisuutta, palkinto annetaan kirjailijan sijaan kääntäjälle. Palkinnon suuruus on 1000€. 

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 700 000 ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016.

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset