Suomalaisen Kirjakaupan äänikirjapalvelu Suomalainen Plus yhdistyy Storytelin kanssa

30 maaliskuuta 2023

Otavan omistaman Suomalaisen Kirjakaupan äänikirjapalvelun toiminta päättyy 1.7.2023. Asiakkaat saavat lisätietoja yhdistymisestä ja siirtymisestä Storytelille pian.

 

Otavan omistama Suomalainen Kirjakauppa on Suomen suurin kirjakauppaketju. Sillä on 56 myymälää, verkkokauppa ja äänikirjapalvelu Suomalainen Plus. Suomalainen Plussan ja Storytelin yhdistymisen myötä Suomalainen Plussan asiakkaat siirtyvät Storytelin asiakkaiksi. Asiakkaat saavat lisätietoa pian. 

Tämä sopimus vahvistaa Storytelin markkina-asemaa intohimoisesti kirjoihin suhtautuvassa Suomessa ja laajemminkin pohjoismaisena markkinajohtajana. Olemme myös erittäin mielissämme siitä, että pääsemme syventämään suhdettamme johtavan suomalaisen kustannus- ja mediayhtiö Otavan kanssa, jonka toivotimme ilolla tervetulleeksi yhdeksi uudeksi omistajaksemme marraskuisen osakeannin yhteydessä”, sanoo Storytelin toimitusjohtaja Johannes Larcher

Suomi kuuluu maailman kehittyneimpiin äänikirjamaihin kun tarkastellaan, kuinka monta maksullista äänikirjapalvelun kuukausitilausta Suomessa on asukasmäärään nähden. Storytelin helmikuussa teettämän tutkimuksen mukaan 82 % suomalaisista äänikirjojen kuuntelijoista kuunteli kirjoja viikoittain ja 65% koki, että heidän kirjallisuuden parissa viettämänsä aika oli lisääntynyt äänikirjojen myötä. 63% oli sitä mieltä, että he myös kokeilivat äänikirjojen myötä ennakkoluulottomammin erilaisia kirjoja. 

Toivotan Suomalainen Plussan asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi Storytelille. Jaamme intohimon suuria tarinoita kohtaan ja olen varma, että Storytelin yli 700 000 kirjan valikoima ja eksklusiiviset sisällöt tarjoavat kuuntelunautintoja jokaiseen päivään”, sanoo Suomen Storytelin maajohtaja Tuuva Harjanne

 

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 700 000 ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager