Storytel Originalit OneCoin ja Riimujen saari tuovat helmikuuhun ripauksen yliluonnollisuutta ja totuuden, joka on tarua ihmeellisempää

12 helmikuuta 2024

Helmikuun 12. ilmestyvä OneCoin – Nainen joka huijasi koko maailmaa kertoo kasvuyrittäjä ja seurapiirijulkkis Ruja Ignatovan koko maailmaa koskettaneesta kryptovaluuttahuijauksesta. Torstaina 16.2. ilmestyvä Riimujen saari -trilleri vaikuttaa ensin keski-ikäisen naisen itsetutkiskelulta ja eroottiselta jännäriltä, mutta yllättää yliluonnollisella. 

 

Kasvuyrittäjä ja seurapiirijulkkis Ruja Ignatova väitti keksineensä kryptovaluutan, joka haastaisi Bitcoinin ja sai ihmiset kaikkialla maailmassa sijoittamaan miljardeja OneCoiniin. Vuonna 2017 hän katosi kuitenkin jäljettömiin ja siitä lähtien koko maailma on ihmetellyt missä hän on. Nikolay Stoyanovin kirjoittaman Storytel Original OneCoin – Nainen joka huijasi koko maailmaa -äänikirjan lukee suomeksi Matti Rönkä

Anne Leinosen Storytel Original Riimujen saaressa nelikymppinen, Norjassa yksin reissaava Kirsi joutuu myrskyn seurauksena eristyksiin vanhaan kalastajakylään. Hän tapaa siellä kohtalotoverin, Egil-nimisen miehen, jonka kanssa hän yrittää päästä pois saarelta – ja jonka kanssa syttyy myös kipinä. Apua ei saavu, kalastajakylässä tapahtuu uhkaavia asioita ja Egil alkaa vaikuttaa epäilyttävältä. Saako Kirsi ratkaisua saaren arvoituksen ja pääseekö hän pinteestä elävänä – vai onko hänen kohtalonaan päätyä yhdeksi saaren kirouksen uhreista? 

Sain kirjan idean ollessani ystävieni kanssa Jäämeren rannalla. Pohdin loputtoman meren maisemissa, miten luonnon armoille eristykseen joutuminen voi tuoda pintaan patoutuneita tunteita ja totuuksia. Tarinan Kirsi haluaa paeta elämänsä tragediaa, mutta huomaa ettei omaa sisäistä pimeyttä harhauteta noin vain. Koen, että jokaisessa nelikymppisessä naisessa on ripaus Kirsin turhautumista ja aggressiivisuutta - mutta onneksi voimme purkaa noita tunteita myös fiktiivisen tarinan kautta”, kertoo Anne Leinonen. 

Anne Leinonen on monipuolinen kirjailija ja spekulatiivisen fiktion suomalaisia kärkinimiä.  Riimujen saaren lukee Kristiina Halttu. Sekä OneCoin että Riimujen saari ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. 

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager