Storytel Group ostaa suosikkidekkaristi Seppo Jokisen kirjojen oikeudet

15 toukokuuta 2023

Storytel Group ostaa Koskinen-sarjastaan tunnetun dekkarikirjailija Seppo Jokisen koko kirjatuotannon oikeudet. Rakastettu Koskinen-sarja saa odotettua jatkoa keväällä 2024. Osana nyt solmittavaa sopimusta Jokinen kirjoittaa tulevat Koskinen-kirjat Storytelin omistamalle Storyside-kustantamolle.

 

Monesti palkittu Seppo Jokinen kuuluu Suomen dekkarikirjailijoiden aateliin. Jokinen on päättänyt myydä koko kirjatuotantonsa oikeudet Storytel Groupille. Osana nyt solmittavaa sopimusta Jokinen kirjoittaa tulevat kirjat Storytelin omistamalle Storyside-kustantamolle. 

Storytelilta saamani tarjous oli sellainen, joka osuu kirjailijan kohdalle korkeintaan kerran elämässä. Sen hyväksymistä ei tarvinnut kauan miettiä. Komisario Koskiselle annetaan mahdollisuus jatkaa elämäänsä maailmalla vielä kauan sen jälkeen, kun olen joskus tulevaisuudessa lyönyt viimeisen pisteen viimeiseen kirjaani. Koen sen merkittävänä tunnustuksena tekemääni työtä kohtaan”, kertoo Seppo Jokinen. 

Jokisen tulevien kirjojen vastaavana toimittajana ja tuottajana jatkaa hänen pitkäaikainen yhteistyökumppaninsa Jouni Tervo.

Jännityskirjat ja dekkarit ovat Storytelin suosituin genre, ja palvelun käyttäjät pitävät erityisesti kirjasarjoista. Seppo Jokinen on ollut alusta asti Storytelin käyttäjien suursuosiossa. Valtaosan Koskinen-sarjan kirjoista lukee Jukka Pitkänen

"Komisario Koskinen on Suomen rakastetuimpia dekkarisankareita, joka on jo lunastanut paikkansa Palmun ja Harjunpään kaltaisten klassikoiden rinnalla. Seppo Jokinen on luonut niin vahvat henkilöt ja tarinamaailman, että niissä riittää ammennettavaa vielä vuosiksi eteenpäin. Siksi onkin kiehtovaa lähteä tutkimaan, millaisia uusia tarinoita komisario Koskisen ympärille voi jatkossa lähteä kehittelemään eri formaateissa”, sanoo Storytelin Suomen kustannuspäällikkö Essi Hellén

Seuraava osa Koskinen-sarjassa ilmestyy keväällä 2024. Sarjasta on tehty tähän mennessä muun muassa TV-sarja ja näytelmä. 

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager