Sherlock Holmesin uudet seikkailut sijoittuvat tulevaisuuden dystooppiseen Lontooseen

7 joulukuuta 2023

Eräs maailman tunnetuimmista ja rakastetuimmista etsivistä on valmis uusiin seikkailuihin, kun odotettu ensimmäinen osa Storytelin trilogiasta Sherlock 1: Punainen kehä ilmestyy. Äänikirjan tarina sijoittuu tulevaisuuden rappeutuneeseen, dystooppiseen Lontooseen. Punainen kehä on kuunneltavissa vain Storytelissä. 

 

Vuonna 2021 Storytel allekirjoitti The Conan Doyle Estaten kanssa sopimuksen yksinoikeudesta kehittää aivan uusia Sherlock Holmes -tarinoita äänikirja edellä. Punainen kehä, joka aloittaa kolmen äänikirjan Becoming Sherlock -sarjan, ilmestyy tänään vain Storytelissä. 

Seikkailu sijoittuu 40 vuoden päähän, tulevaisuuden dystooppiseen Lontooseen. Pandemiat, ympäristötuhot, sodat ja kaaos ovat kääntäneet koko yhteiskunnan muistuttamaan 1800-luvun Lontoota, johon Sherlock Holmes -tarinat yleensä sijoittuvat. 

Becoming Sherlock -sarjaa kirjoittavat TV- ja elokuvakäsikirjoittaja sekä kirjailija Anthony Horowitz ja palkittu jännityskirjailija Sarah J. Naughton. Horowitz on tunnettu mun muassa klassikoksi nousseen Midsomerin murhat -tv-sarjan käsikirjoittajana. Naughton menestynyt trillerikirjailija.

Tiesin, että näin rakastetun hahmon uudelleen luomisen mukana tulee valtava vastuu, mutta onneksi Anthony Horowitz on ollut erinomainen ja kaikki Sherlock Holmes -universumin yksityiskohdat tunteva opas”, sanoo Sarah J. Naughton. 

Sherlock-sarja tuo rakastetut ja tunnetut hahmot kuvitteelliseen tulevaisuuteen. Olen kuitenkin yrittänyt pysyä uskollisena heidän luonteilleen ja sille, keitä he ovat. Kuuntelijalle tämä tarkoittaa, että kaikki on samaan aikaan tuttua ja uutta ja toivon tämän sekä haastavan että viihdyttävän kuuntelijoita”, kertoo Anthony Horowitz. 

John Watson on palannut Afganistanin sodasta lääkintämiehen tehtävistä ja asuu yksin ränsistyneessä kaupunginosassa. Eräänä päivänä hän töistä palatessaan törmää pahoinpideltyyn, tajuttomaan ja täysin alastomaan mieheen kadulla. Miehen selviytymismahdolliset ovat minimaaliset. Samana iltana matkustajakone tekee pakkolaskun Richmondin puistoon. Lento-onnettomuuden uhreja on satoja, joten Watson ja mysteerimies jäävät oman onnensa nojaan. Kun mies seuraavana päivänä tulee tajuihinsa, hän ei muista kuka on tai mistä hän tuli, mutta osoittaa poikkeuksellisia kykyjä selvittää asioita. Tämä on nopeasti purkautuvan mysteerin alku. 

Suomenkielisen teoksen lukee Johannes Holopainen, jolle Punainen kehä on ensimmäinen työ äänikirjan lukijana. Sherlock 1: Punainen kehä ilmestyy joulukuussa 2023 yhteensä 11 kielellä ja vain Storytelissä. 

Olemme valtavan ylpeitä ja innoissamme päästessämme esittelemään uudet Sherlock-seikkailut”, sanoo Storytelin Chief Content Officer Helena Gustafsson

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager