Seppo Jokisen Komisario Koskinen -sarjassa ilmestyy jo 29. kirja

23 huhtikuuta 2024

Suomalaisten suosikkidekkaristi Seppo Jokiselta ilmestyy jokakeväiseen tapaan uusi osa Komisario Koskinen -sarjassa. Satuttamisten summa sysää pitkän uran tehneen  rikospoliisiin peruskysymyksen äärelle: Mikä saa ihmisen satuttamaan toista ihmistä aina uudelleen ja uudelleen? 

 

Tampereella toteutuu poliisin painajainen, nuoren miehen putkakuolema. Komisario Koskinen saa selvittää, johtuuko uhrin päävamma kaatumisesta vai ulkoisesta väkivallasta. Samaan aikaan kaupungin kaduilla paljastuu vakavia sivullisiin kohdistettuja päällekarkauksia. Alkuun hyökkäykset vaikuttavat satunnaisilta, mutta pian niiden väliltä löytyy yhtäläisyyksiä eivätkä poliisitkaan enää välty väkivaltaisilta yhteenotoilta. Näin alkaa Seppo Jokisen kahdeskymmenesyhdeksäs Komisario Koskinen -dekkari, Satuttamisten summa

Satuttaminen, henkinen ja fyysinen, on kuin rikkaruohon siemen. Otollisen maaperän saatuaan se leviää pilaamaan kaiken kauniiksi kaavaillun”, Jokinen kuvaa uusimman rikosromaaninsa teemaa. 

Storytel Group osti oikeudet Jokisen kirjatuotantoon kesällä 2023. Nyt huhtikuun 23. päivä 2024 julkaistava Satuttamisten summa on ensimmäinen Storytelin omistaman Storysiden digitaalisesti kustantama komisario Koskinen -dekkari. Kirjojen vastaavana toimittajana, tuottajana ja printtikirjojen kustantajana jatkaa hänen pitkäaikainen yhteistyökumppaninsa Jouni Tervo. Satuttamisen summan lisäksi myös sarjan tulevat ääni- ja e-kirjat kustantaa Storytelin omistama Storyside. Painetuista kirjoista vastaa Tervon Kultosaari Kustannus. 

Storytelilta saamani tarjous oli sellainen, joka osuu kirjailijan kohdalle korkeintaan kerran elämässä. Sen hyväksymistä ei tarvinnut kauan miettiä. Komisario Koskiselle annetaan mahdollisuus jatkaa elämäänsä maailmalla vielä kauan sen jälkeen, kun olen joskus tulevaisuudessa lyönyt viimeisen pisteen viimeiseen kirjaani. Koen sen merkittävänä tunnustuksena tekemääni työtä kohtaan”, kertoi Seppo Jokinen viime kesänä. 

Seppo Jokinen on koukuttavien murhamysteereiden mestaritekijä, joten on ilo ja kunnia päästä julkaisemaan uusin Koskinen. Kirjasarja on alkanut 1990-luvulla, mutta tamperelaisen rikostiimin tutkimukset vetävät puoleensa edelleen uutta yleisöä – ja etenkin äänikirjojen kuuntelijoita”, sanoo Storytelin vastaava tuottaja Sanni Koskela

Komisario Koskinen -sarjasta on tehty tähän mennessä muun muassa TV-sarja ja näytelmä. 

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Storytel-konserniin kuuluvat muuan muassa suomalaiset kustantamot Gummerus Kustannus, Aula & Co ja TrueStory sekä pohjoismaiset kustantamot Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press ja Rabén & Sjögren.

Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi suunniteltuja Storytel Original -äänikirjoja ja äänisarjoja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset