Ruuhkavuode päästää kuuntelijan mukaan vuoteeseen ja kaikkialle, missä lapsia tehdään

8 toukokuuta 2023

Mari Suonnon Storytel Original Ruuhkavuode on intiimi, rehellinen ja hauska audiodokumentti siitä, mitä tapahtuu kun 35-vuotias sinkkunainen halua äidiksi. Suonto laittaa itsensä likoon ja selvittää kaikki mahdolliset tavat tulla vanhemmaksi. Sarjassa kuullaan muun muassa, kun Suonto etsii lapselleen isää nettideittimaailmasta, perehtyy kumppanuusvanhemmuuteen, käy hedelmällisyystutkimuksissa, adoptioneuvojalla ja juttelee eri tavoin vanhemmiksi tulleiden kanssa.


Storytel Original Ruuhkavuode ilmestyy tänään 8.5. ja on kuunneltavissa vain Storytelissä. Mari Suonnon kirjoittamassa ja lukemassa häpeilemättömässä ja henkilökohtaisessa äänidokumentissa Suonnolla on kahdeksan jaksoa aikaa tehdä elämänsä jännittävintä ja isointa henkilökohtaista valintaa: yrittääkö tulla äidiksi – ja ennen kaikkea miten? Ruuhkavuode on raikas audiodokumentti, joka yhdistää henkilökohtaista ja yhteiskunnallista kerrontaa. Se avaa perheiden moninaisuutta 2020-luvun Suomessa ja haastaa totuttuja käsityksiä ihmissuhteista. 

"Ruuhkavuoteessa tutkitaan eri reittejä perheellistyä ja seurataan mun omiin äitiyshaaveisiin liittyvää kipuilua ehkä kiusallisenkin läheltä. Itseäni ainakin itkettää, naurattaa ja hävettää kuunnellessa – toivottavasti muut samojen kysymysten kanssa painivat löytävät Ruuhkavuoteen pariin”, kertoo Mari Suonto.

Mari on tehnyt uraauurtavaa työtä audiodokumenttiformaatin parissa ja avannut oman, kipeänhauskan matkansa kaikille normalisoidakseen ja laajentaakseen perheen käsitettä. Ruuhkavuode on ainutlaatuinen esimerkki uudenlaisesta audiosta, joka voi olla koukuttavaa, koskettavaa ja repeilyttävää, mutta samalla tehdä intiimien, vaikeidenkin aiheiden käsittelemisestä helpompaa ja lähestyttävämpää“, sanoo Storytelin Suomen kustannuspäällikkö Essi Hellén

Tilastokeskuksen juuri julkaistujen tietojen mukaan Suomessa syntyi viime vuonna 4643 lasta vähemmän kuin edellisenä vuotena. Vuonna 2022 naisten kokonaishedelmällisyysluku laski 1,32 lapseen. Kokonaishedelmällisyysluku oli vuodesta 1776 alkavan mittaushistorian matalin. Lähes puolet (48,6 %) lapsista syntyi avioliiton ulkopuolella vuonna 2022. Osuus on noussut 1970-luvulta asti.

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 900 000 ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset