Pohjoismaiden suurin äänikirjapalkinto jaetaan taas – yleisöäänestys alkaa tänään

24 tammikuuta 2024

Storytel Awards -gaalassa jaetaan maaliskuussa Suuri äänikirjapalkinto viidessä eri kategoriassa. Sekä kirjailija että lukija palkitaan. Yleisöäänestys finaalipaikan saavista kirjoista on nyt käynnissä. 

 

Yleisö voi äänestää äänikirjasuosikkejaan kahden viikon ajan, 7.2. saakka. Jokaisessa kategoriassa on ehdolla 20 eniten kuunneltua ja parhaat arvostelut saanutta, vuonna 2023 ilmestynyttä äänikirjaa.  

Kategoriat ovat: 

Jännitys ja dekkarit
Kaunokirjallisuus
Romantiikka ja feelgood
Tietokirjat ja elämäkerrat
Lasten- ja nuortenkirjat. 

Jokaisesta kategoriasta viisi eniten ääniä saanutta äänikirjaa pääsee finaaliin. Myöhemmin julkaistavat tuomariraadit kuuntelevat finalistikirjat ja valitsevat voittajat. Voittajat julkistetaan ja Suuret äänikirjapalkinnot jaetaan Storytel Awards -gaalassa Helsingissä 21.3. Palkinto jaetaan sekä kirjailijalle että äänikirjan lukijalle. MIkäli voittaja on ulkomainen käännösteos, palkitaan kirjailijan sijaan kääntäjä. 

Storytel Awardsin ja Suuren äänikirjapalkinnon tavoitteena on edistää äänikirjamarkkinan kehitystä, jakaa kuuntelemisen iloa sekä tehdä tunnetuksi ammattitaitoisten tekijöiden merkitystä kuunteluelämyksen luomisessa. 

Äänestys käynnissä osoitteessa https://awards.storytel.com/fi/ Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager