Petri Launiaisen Ex-poliisit vie kuuntelijan keskelle kriisejä ja uhkia

12 huhtikuuta 2024

Suositun Storytel Originalin, Ex-poliisit-sarjan pohjalta tehty äänikirja ilmestyy tänään. Itsekin aiemmin poliisina työskennellyt Petri Launiainen keskusteli entisten kollegoidensa kanssa uransa haastavimmista tilanteista. Keskusteluiden pohjalta syntynyt kirja vie kuuntelijan keskelle kriisejä ja uhkaavia operaatioita.

 

Uran varrella osuneista tilanteista jotkut jäävät mieleen paremmin kuin toiset. Kokenut poliisi voi kuvitella nähneensä kaiken, mutta silti jokainen hälytystehtävä tai rikostutkinta voi tuoda mukanaan jotain ennenkokematonta. Petri Launiaisen keskusteluista entisten kollegoiden kanssa syntyi Ex-poliisit – Kriisien keskellä. Keskusteluiden pohjalta syntynyt kirja vie kuuntelijan keskelle kriisejä ja uhkaavia operaatioita sekä näistä saatuja käytännön oppeja. 

Poliisien uran varrelle mahtuu monenlaisia tilanteita. Myös minulla on urallani ollut isoja onnistumisia, mutta myös monia pohjattoman surullisia tragedioita. Tässä kirjassa haluan jakaa näitä tarinoita ja niistä vedettäviä oppeja kriisien keskellä sovellettavaksi”, sanoo Petri Launiainen. 

Storytelin alkuvuodesta teettämän tutkimuksen mukaan 31% suomalaisista äänikirjojen kuuntelijoista kuuntelee eniten rikoskirjallisuutta. Suurinta rikoskirjallisuuden kulutus on Länsi- ja Sisä-Suomessa, joissa osuus on jopa 38%. Kun Storytelin käyttäjiltä kysyttiin, mihin aikaan viikosta he kuuntelevat äänikirjoja, kävi ilmi, että 68% Storytelin käyttäjistä kuuntelee äänikirjoja yhtä paljon arkisin ja viikonloppuisin. 65% Storytelin käyttäjistä haluaa kuunnella äänikirjaa, joka vastaa heille mieluista tyylilajia. 

Ex-poliisit on kuunneltavissa vain Storytelissä. Kirjailija Petri Launiainen lukee äänikirjan itse. Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi suunniteltuja Storytel Original -äänikirjoja ja äänisarjoja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016.