Painoindeksejä, raatamista lahkon firmassa ja sisäpiirejä – Uusi äänikirja kertoo, miten suomalainen uskonlahko todella toimii

16 lokakuuta 2023

Miten nuori päätyy liittymään uskonlahkoon? Millaista lahkon sisällä on? Entä miten lahkosta voi irtautua ja millaista elämä sen jälkeen on?

Storytelin tänään 16.10. ilmestyvä uusi äänikirja, Storytel Original Jeesus tykkää laihoista tytöistä on tositarinoista inspiroitunut teos, jossa kerrotaan kolmen eräästä suomalaisesta uskonlahkosta eronneen henkilön tarinat. Äänikirjassa tulee ilmi, kuinka nuori viedään askel askeleelta kohti uskonlahkoa. Herääkin kysymys: Miten tällainen on vielä nykypäivänä mahdollista?

Entiset lahkolaiset kertovat edelleen aktiivisen lahkon tukahduttavasta vaikutuspiiristä. Miehet tekevät johtajan firmassa töitä pienellä palkalla, ja lapsia kasvatetaan kotikoulussa. Monet etsivät lahkosta isähahmoa, mutta joutuvatkin alistamaan elämänsä kaikki valinnat lahkojohtajalle.

Naisiin kohdistuu lahkossa erityisesti syömiseen ja seksuaalisuuteen liittyviä määräyksiä, hiljentämistä ja alistumista kodin sisälle. Miehen puolestaan tulee olla “mies isolla M:llä – valloittava ja karvainen alfa-uros”.

"Äänikirja on koskettava ja ajatuksia herättävä audioteos. Siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla audiodraama ja todellisuuteen pohjautuvat tarinat, jotka ilmentävät aivan poikkeuksellista vallankäyttöä, jossa naisen asemaksi jää olla hoikka ja tukahdutettu", kertoo Storytelin kustannuspäällikkö Essi Hellén.

Äänikirja on tositarinoiden innoittama ja sisältää fiktiivisiä ja dramatisoituja kohtauksia.

Äänikirjan ovat käsikirjoittaneet kirjailija Niina Repo, toimittaja ja kirjailija Janne Huuskonen ja käsikirjoittaja Akseli Kouki. Ääninäyttelijöinä kuullaan lukuisia tunnettuja näyttelijöitä, kuten Eero Aho, Mikko Kouki ja Wenla Reimaluoto. Äänikirjan on editoinut palkittu podcast-äänisuunnittelija Samuli Welin. Äänikirjan on Storytelille tuottanut Suomen Podcastmedia.

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset