Monitaituri Solja Krapu-Kallio suomentaa Westinin leipomo -sarjaansa itse

11 lokakuuta 2023

Solja Krapu-Kallion hyvän mielen Westinin leipomo -sarja ilmestyi ensin Ruotsissa ruotsiksi. Kun Krapu-Kallio muutti rakkauden perässä Suomeen, hän alkoi suomentaa kirjasarjaansa itse. Nyt ilmestyvä kolmas osa, Onnellisen elämän resepti, sisältää tuttuun tapaan myös reseptin.

Hyvän mielen kirjallisuus on muutaman viime vuoden aikana nostanut suosiotaan Storytelin käyttäjien joukossa. Kun ajat ovat synkät, kaivataan kepeyttä ja onnellisia loppuja. Storytel Original Onnellisen elämän resepti on Westinin leipomo -sarjan kolmas osa. Solja Krapu-Kallion kirjoittama sarja ilmestyi ensin Ruotsissa ruotsiksi ja kun Krapu-Kallio palasi Ruotsissa vietettyjen vuosikymmenten jälkeen rakkauden perässä kotimaahansa, syntyi päätös suomentaa kirjat Suomen Storytelille. 

Sarjan kolmannessa osassa on tuttu päähenkilö, Sigrid. Pienen leipomon aloittaminen Störnäsissä ei ole sujunut ilman haasteita. Ja kun kylässä pidetään häät, on selvää että Sigridin täytyy olla mukana niiden suunnittelussa. Koko kylään on tarttunut hääkuume, eikä kaaokseltakaan vältytä. 

Sen lisäksi, että on kirjailija ja kääntäjä, Solja Krapu-Kallio on palkittu lavarunoilija. Hän on lavarunouden Suomen mestari vuodelta 2019. Ruotsin mestaruuksia hän voitti jo 1990-luvulla. 

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset