Mika Häkkinen kertoo Oskari Saaren uutuuskirjassa yksityiskohtaisesti Adelaiden onnettomuudesta, joka muutti hänen elämänsä

2 marraskuuta 2023

Huomenna 3.11. ilmestyvä Storytel Original Adelaide ‘95 – Törmäys joka muutti Mika Häkkisen elämän päästää ääneen Mika Häkkisen itsensä. Kirjan kirjoittanut Oskari Saari haastatteli sekä Häkkistä että hänen entistä puolisoaan Erja Häkkistä Adelaiden törmäystä seuranneesta ajasta.

Oskari Saaren kirjoittama Storytel Original Adelaide ‘95 – Törmäys joka muutti Mika Häkkisen elämän on Saaren seitsemäs kirja. Äänikirja sisältää runsaasti sekä Mika Häkkisen ja Erja Häkkisen haastattelupätkiä siitä, miten he kokivat vuonna 1995 Australian Adelaidessa tapahtuneen kuuluisan formulaonnettomuuden. Mika Häkkinen kävi lähellä kuolemaa ja oli vielä epäselvää, toipuisiko hän törmäyksestä.

Mä ajattelin, että nyt ollaan ilmassa ja korkeella. Mä ajattelin, että missä… Kun auto pyörii, mä en tiedä, että missäköhän kohtaa… Mä en tiedä, että mikä on se kulma, kun mä tuun osumaan seinään. Mulla ei ole mitään hajua. Ja se oli kaikesta vaarallisinta”, kuvaa Mika Häkkinen kirjassa ajatuksiaan onnettomuuden hetkellä.

Erja Häkkinen, tuolloin vielä Erja Honkanen, oli vasta tavannut Mikan ja parisuhde oli aivan alussa. Erjasta muodostui Häkkiselle korvaamaton tuki ja suhteen syveneminen tapahtui sairaalavuoteen äärellä.

Adelaiden onnettomuus on aiemmin jäänyt hieman irralliseksi osaksi Mika Häkkisen tarinaa. Lähellä kuolemaa käyminen sekä pitkä toipumisprosessi kuitenkin muuttivat Mika Häkkistä niin ihmisenä kuin kilpa-ajajanakin. On perusteltua kysyä oliko tämän kaltainen kokemus hänelle jopa välttämätön osa kasvuprosessia lupauksesta maailmanmestariksi. Mikan ja Erjan avoimet kertomukset tästä vaikeasta ajasta ovat inhimillisyydessään koskettavia. Ne tuovat kuulijan ennen kuulemattomalla tavalla lähelle tapahtumia ja avaavat uusia näkökulmia paitsi Mika Häkkiseen ihmisenä, myös kilpa-autoiluun ja elämään yleensä”, kirjan kirjoittanut Oskari Saari sanoo.

Adelaide ‘95 – Törmäys joka muutti Mika Häkkisen elämän ilmestyy vain Storytelissä. Se pureutuu yhteen maailman kuohuttavimmista formulaonnettomuuksista ja selvittää, miksi suomalaiset vuosikymmenestä toiseen rakastavat formulaa. Ainutlaatuinen äänikirja vie kuulijan mukanaan kilparatojen aitiopaikoille ja syvälle formulakypärän sisälle.

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä.

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016.

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager