Kuumottava pesänjako pyyhkii vaihdevuositabuilla lattiaa

25 tammikuuta 2023 - Viimeksi päivitetty 2 toukokuuta 2023

Tänään ilmestyvä Storytel Original, Kuumottava pesänjako -romaani, tarjoaa yli viisikymppisille naisille samaistuttavaa huumoria ja ylistää ystävyyttä. Kirjailija Elina Pulli on aiemmin kirjoittanut Storytelille muun muassa suositun lastenkirjasarja Momolun. Kuumottavan pesänjaon nimessä yhdistyvät perinnönjakoihin liittyvät tunnekuohut, kuumat aallot ja ikääntyessä muuttuva seksuaalisuus.

Ei tässä enää mitään tipuja olla. Mieluummin vaikka kanadanhanhia. Paskotaan mihin halutaan ja vallataan itsellemme uusia alueita lupaa kysymättä. Nokkaistaan heti, jos joku yrittää ajaa pois sieltä, missä tahdotaan olla”, toteaa Kuumottava pesänjako -romaanin päähenkilön Orvokki Kontion ystävä. Kontio on perintöjuristi, joka tahtoo tehdä mielekästä työtä ja nauttia edelleen omasta aistillisuudestaan. Miten käy, kun tärkein ystävyyssuhde on katkolla ja aikuiset kaksostyttäret vaativat saada tietää, kuka heidän isänsä on? Tänään 25.1. ilmestyvä Kuumottava pesänjako on kirjailija Elina Pullin mukaan hieman chick lit -kirjallisuutta kuluttavia naisoletettuja kypsemmille lukijoille suunnattu ja edustaa vaikka sitten “goose litiä”. 

Orvokki Kontion hahmo syntyi illanvietossa, jossa oli paikalla useita kovia kokeneita ihmisiä. Meitä yhdisti se, että huumori on kuin lääke. Se auttaa kroppaan ja pääkoppaan. Halusin kirjoittaa naisille, jotka jakavat vanhempiensa perintöä, yrittävät tulla toimeen aikuisten lastensa kanssa ja pyyhkivät samalla hikeä rintojensa välistä. Vanheneminen on ihan jees, mutta ainakaan minä en kestä sitä ilman huumoria ja hyviä ystäviä”, kertoo Elina Pulli. 

Ei keski-iän ylittäminen mikään kuolema ole, mutta kuuma siinä tulee. Kun pesä on tyhjä, olisi aikaa nukkua ja nautiskella, mutta vielä mitä! Tällä kertaa yöunet häippäävät yhdessä estrogeenin kanssa ja kroppa tuntuu olevan jonkun muun. Ei me ikääntyvät naiset silti pelkkiä äkäisiä ämmiä olla. Meillä on elämänkokemusta ja ymmärrystä, jonka kruunaa naisentahtinen ystävyys ja yhteinen nauru”, Pulli jatkaa. 

Elina Pulli on kirjoittanut aiemmin muun muassa suositun Momolu-lastenkirjasarjan ja rintasyöpää käsittelevän Tukkasurma-dekkarin. Pullin erityisosaamista on käsitellä vaikeitakin aiheita lämpimän huumorin keinoin. 

"Olen valtavan ilahtunut siitä, miten naisrepresentaatio on kehittynyt viihteessä viime vuosina. Muistan elävästi ajan, jolloin viihteessä naisen paikka oli kysyä vitseihin johdattavia kysymyksiä ja nauraa muiden jutuille. Elina Pulli normalisoi suvereenisti keski-ikäisen naisen kokonaisvaltaista kokemusta elämästä, seksuaalisuudesta ja naiseudesta. On tärkeää muuttaa mielikuvia ja ennakkoasenteita, jotta ihmisyys voi pysyä todenmukaisena", sanoo Storytelin Suomen kustannuspäällikkö Essi Hellén

Storytel Original Kuumottava pesänjako on kuunneltavissa ja luettavissa vain Storytelissä. Muita Storytel Original -tuotantoja ovat muun muassa Riku Rantalan ja Riku Siivosen Myyrmanni, Erik Engelvin Minä en ole kuollut sekä Camilla Läckbergin ja Alexander Karimin Sydänjää.

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 700 000 ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset