Kun rentouttava lammaspaimenpesti muuttuu todellisuutta rikkovaksi mysteeriksi

24 lokakuuta 2023

Helena Wariksen tänään ilmestyvä Storytel Original Railo yhdistelee tarinassaan kansanperinnetta ja tätä päivää. Palkitun fantasiakirjailijan uusinkin teos ammentaa vanhoista myyteistä. 

Storytel Original Railo on neljästi Kuvastaja-palkinnolla palkitun Helena Wariksen 20. teos ja toinen Storytel Original. Railossa parisuhdepulmia pakeneva Terhi pääsee hoitamaan lampaita perinnetilalle Pohjois-Karjalan vaaramaisemiin, jossa alkaa pian tapahtua kummia. Aamulla lampaita on viisi liikaa ja tilan vieraskirjassa on kerrassaan päättömiä tarinoita.

Inspiroidun suomalaisesta muinaisuskosta ja kansanperinteestä. Vanhat myytit ovat sekä Railossa ja Saaressa että Pohjankontu-trilogiassanikin keskeisiä aineksia. Juuri sellaisia tarinoita kirjoitan mieluiten”, kertoo Waris.

Muinaisuskonnot ja yliluonnolliset vivahteet ovat suosittuja niin televisiosarjoissa kuin kirjoissakin, ja kulttuurinen perinteemme ei onneksi ehdy. Wariksella on nerokas tapa tuoda näitä elementtejä viihteellisempään kirjallisuuteen”, sanoo Storytelin Suomen kustannuspäällikkö Essi Hellén.

Storytel Original Railo ilmestyy tänään 24.10. ja on kuunneltavissa ja luettavissa vain Storytelista.

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä.

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016.

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset