Kouluikäisten seikkailusarja alkaa – ensimmäisessä osassa Epi ja Sypi etsivät kadonneita äitejä

20 toukokuuta 2024

Storytelissä kuunnellaan paljon lastenkirjoja. Kappalemääräisen kulutuksen mukaan mitattuna lastenkirjat ovat Storytelin suosituin genre. Sarjallisuus on tässäkin kategoriassa tärkeää. Tänään ilmestyvä Storytel Original Epi ja Sypi – Kadonneiden äitien arvoitus aloittaa hauskan, lämpimän ja jännittävän sarjan kouluikäisille. 

 

Epi on rohkea ja kekseliäs kymmenvuotias tyttö, joka rakastaa tehdä kärrynpyöriä ja seisoa päällään. Taloyhtiön pihalla hän tapaa 10-vuotiaan Sypin, tytön, joka tykkää katsella YouTube-videoita ja lukea. Sypi viettää suurimman osan ajastaan sisällä kotona, sillä hän on allerginen lähes kaikelle auringosta ahveniin. Epi ja Sypi ovat erilaisia, mutta heitä yhdistää yksi iso asia: he molemmat elävät isiensä kanssa ilman äitejä. Sykkivät sydänkaulakorut johdattavat heidät jännittävään seikkailuun, jossa heidän on tukeuduttava toisiinsa. Kiehtovalla aikamatkalla Epi ja Sypi pääsevät lähemmäs äitien katoamisen syitä, mutta ennen kaikkea he löytävät uuden ystävän.

Kirjailija Petja Lähde on helsinkiläinen näyttelijä, näytelmäkirjailija ja teatteriohjaaja. Kirjailijana Lähde on monipuolinen – hän kirjoittaa niin dekkareita kuin lastenkirjojakin. 

"Olen kirjoittanut aikuisten romaaneja, näytelmiä, telkkaria ja leffoja, mutta palaan aina innoissani lastenkirjallisuuteen, koska siellä loikin vapaana aikuisten maailman kahleista. Vain mielikuvitus luo rajat, jotka tarvittaessa venyvät yli galaxien”, kertoo Petja Lähde. 

Petja Lähde on luonut loistavan lasten kirjasarjan, jonka keskiössä on omien vahvuuksien löytäminen ja erilaisuuden ymmärtäminen. Seikkailun keskellä keskenään erilaiset Epi ja Sypi huomaavat, että tärkein voimavara on ystävyys. Tämä on kaunis ja tärkeä sanoma ajassa, jossa huoli yksin jäämisestä on suuri. Myös aikamatkailu 1980-luvulle on kirjasarjan ehdoton vetovoimatekijä”, iloitsee Storytelin vastaava tuottaja Sanni Koskela.

Storytel Original Epi ja Sypi – Kadonneiden äitien arvoitus ilmestyy tänään vain Storytelissä. 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Storytel-konserniin kuuluvat muuan muassa suomalaiset kustantamot Gummerus Kustannus, Aula & Co ja TrueStory sekä pohjoismaiset kustantamot Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press ja Rabén & Sjögren.

Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi suunniteltuja Storytel Original -äänikirjoja ja äänisarjoja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager