Johanna Tuomolan suosittu dekkarisarja saa jatkoa

8 maaliskuuta 2024

Etelä-Afrikassa asuvan Johanna Tuomolan kansainvälisissä maisemissa liikkuvat dekkarit ovat keränneet Storytelissä suuren suosion. Pimeä kunnia ilmestyy tänään 8.3., ja se on kuunneltavissa vain Storytelissä. 

 

Storytel Original Pimeä kunnia on ortopedi Sami Heikurasta kertovan Oikeuden varjo -trillerisarjan kolmas osa. Sarjan aiemmat osat ovat nimeltään Oikeuden varjo ja Salattu menneisyys

Sarjan päähenkilönä kulkee ortopedi Sami Heikura, joka potilaidensa kautta sotkeentuu rikosvyyhteen toisensa jälkeen. Sarjan kolmannessa osassa on kulunut kaksi vuotta Samia järkyttävistä Saksan tapahtumista. Pakolaistyttö Adenna on kotiutunut Heikuran perheeseen. Uusi elämä tarjoaa paljon, ulkopuolisuuden tunne kuitenkin vaivaa Adennaa aika ajoin. Kun hän ystävystyy muslimiyhteisöstään karkotettuun Hiraan, hän tavoittaa kaivatun yhteyden. Ystävyys saa synkkiä piirteitä, kun pinnan alla kuohuvat voimat purskahtavat pintaan yllättävin seurauksin. Myös Sami joutuu työyhteisönsä kautta imaistuksi pimeiden voimien äärelle. Erillisiltä vaikuttavat tapahtumat kietoutuvat yhteen tavalla, joka saa lukijan pohtimaan moraalikäsityksiään uudelta kantilta.  

Sain idean kirjaan luettuani Ujuni Ahmedin ja Elina Hirvosen teoksen Tytöille jotka ajattelevat olevansa yksin. Ja olen iloinen, että Storytel laillani ajatteli että aihe sopisi Oikeuden varjo- sarjaan”, kertoo kirjailija Johanna Tuomola

Storytel Original Pimeä kunnia on luettavissa ja kuunneltavissa vain Storytelissä. Äänikirjan lukee Antti L.J. Pääkkönen

Johanna Tuomola on onnistunut luomaan jännittävän tarinakokonaisuuden, joka herättää pohtimaan ajankohtaisia teemoja ihmiskaupasta, kunniasta sekä yhteisöön kuulumisen tarpeesta. Jännityskirjallisuus on Storytelin suosituimpia kategorioita, etenkin sarjamuodossa. Olemme hyvin iloisia, että Sami Heikuran tarina saa odotettua jatkoa”, sanoo Suomen Storytelin vastaava tuottaja Sanni Koskela.



Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset