Jani Toivolan uutuuskirja kertoo Sara Salmanin elämäntarinan

11 joulukuuta 2023

Millaista on olla ainoa huoneessa? Sara Salmani kasvoi kahden kulttuurin ja kahden maailman välissä. Jani Toivolan kirjoittama ainutlaatuinen tositarina kertoo nykyajan musliminaisen tarinan. 

 

Ainoa huoneessa – Sara Salmanin tarina (TrueStory) ilmestyy tänään kaikissa ääni- ja e-kirjapalveluissa. Kirjan on kirjoittanut Jani Toivola. Sara Salmani kertoo siinä, millaista oman polun raivaaminen ja unelmien jahtaaminen on ollut, kun tavanomaisten nuoren ihmisen murheiden lisäksi on pitänyt kantaa harteillaan kulttuurien törmäyksiä ja omankin suvun ennakkoluuloja. Ja millaista on, kun tulee nähdyksi vain kantamansa huivin kautta. 

Sara Salmani oli 10-vuotias, kun hän päätti oman perheensä toppuutteluista huolimatta alkaa käyttää hijabia. Hän oli huivistaan hyvin ylpeä. Ei kestänyt kauaa, kun koulun, suomalaisten aikuisten ja jopa hänen oman sukunsa ikävät kommentit alkoivat nakertaa Saran ylpeyttä. Salmani on aina elänyt kahden kulttuurin välissä. Hän oli nainen, jonka toinen vanhempi on iranilainen ja toinen suomalainen. Hän oli tyttö, joka oli ainonana huivipäisenä punk-keikan moshpitissä. 

Jani näki minut jopa paremmin kuin minä itse. Tulin kuulluksi ja nähdyksi ja löysin uusia tapoja ajatella elämästäni ja itsestäni”, sanoo Sara Salmani. 

Keskustelut Saran kanssa ovat muuttaneet sitä, miten näen maailman ja miten katson islamia tai huivia käyttäviä naisia katukuvassa. Haluan uskaltaa myös jatkossa kohdata oman keskeneräisyyteni voidakseni elää arvojeni mukaista elämää. Sara on poikkeuksellinen ihminen ja on ollut suuri kunnia kirjoittaa hänen elämästään”, kertoo kirjan kirjoittanut Jani Toivola. 

Tämän päivän Suomessa on erityisen tärkeää tuoda esiin niitä tarinoita, jotka luovat siltoja ihmisten välille ja syventävät ymmärrystä erilaisuudesta tärkeänä voimavarana. Sara Salmanin tarina tuo uusia näkökulmia kapeaan narratiiviin musliminaisista ja heidän kokemuksistaan”, sanoo Storytelin katalogipäällikkö Essi Hellén

Ainoa huoneessa – Sara Salmanin tarina on kertomus siitä, miten erilaiset arvot ja tavat elää voivat kulkea limittäin ja miten voimme oppia toinen toiseltamme. 

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager


Tuoreimmat uutiset