Elina Kilkun Eivät kaikki miehet venyttää chick litin rajoja ja purskauttaa nauruun ennen kuin ehtii sanoa “miesselitys”

10 elokuuta 2023

Kirjailija, teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija Elina Kilkun yhdestoista teos, Storytel Original Eivät kaikki miehet, on jatkoa suositulle Lasikatto-kirjalle. Tuttu hahmo, Pentti Yli-Äijä, on saanut oman radio-ohjelman nimeltä Miesselitys. Ongelmana on vain se, että mitään ei saa enää sanoa.

Elina Kilkun yhdestoista teos, Storytel Original Eivät kaikki miehet ilmestyy tänään vain Storytelissä. Kirjailijana, ohjaajana ja näytelmäkirjailijana tunnettu Kilkku jatkaa suositun Lasikatto-kirjan henkilöhahmojen tarinoita. Tällä kertaa Pentti Taisto Urho Yli-Äijä on saanut oman radio-ohjelmansa. Ei kestä kauaa ennen kuin Miesselityksen juontaja joutuu vaikeuksiin, kun #metoo saapuu Lailangalle. 

Kun mietin, kenen näkökulmasta jatkaisin kuvitteelliseen Lailangan kaupunkiin sijoittuvaa feminististä kirjasarjaani, ensimmäinen ajatukseni oli: ei ainakaan Penan. Sitten ajatus alkoi vaivata. Miksi ei? Miksen haastaisi itseäni, kirjoittaisi sovinistisen 70-vuotiaan setämiehen näkökulmasta ja edes yrittäisi ymmärtää häntä? Patriarkaatti ja ahtaat sukupuoliroolit tekevät nimittäin myös hänen elämästään hankalaa. Halusin myös jatkaa tärkeää #metoo-keskustelua ja osoittaa, miksi "Eivät kaikki miehet" on maailman huonoin argumentti. Lisäksi halusin, että painavan sisältönsä ohella kirjani olisi myös koukuttava ja hauska”, kertoo Elina Kilkku. 

Penaa haluttiin tulkitsemaan veijarimainen ääni ja tehtävään valikoitui Ilkka Heiskanen. Kirjailijan itsensä lukijaksi ehdottama Heiskanen sai äänitysstudion väen nauramaan ääneen useita kertoja äänitysten aikana. 

Kilkulla on mestarillinen tapa kirjoittaa aikamme ilmiöistä niin humoristisesti kuin kriittisestikin. Eivät kaikki miehet tarjoaa todella ajankohtaista pohdintaa siitä, kuinka yhteiskuntamme käsittelee miehiä”, sanoo Storytelin Suomen kustannuspäällikkö Essi Hellén

Kilkun feministinen ja hauska teksti yhdistää ilmiömäisesti huumorin vetävään tarinankerrontaan ja sivaltaviin havaintoihin. 

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager