Diplomaattitrilleri Teheranin kosto ammentaa Anssi Leinon omista kokemuksista Lähi-idässä

25 syyskuuta 2023

Lähi-idän politiikkaan erikoistunut, liki 20 vuotta diplomaattina työskennellyt Anssi Leino kirjoitti Teheranin koston erinomaisen vastaanoton saaneen Teheranin kouran itsenäiseksi jatko-osaksi. Tänään ilmestyvä Storytel Original Teheranin kosto sukeltaa suoraan Iranin ja Irakin väliseen konfliktiin.

 

Anssi Leino on kokenut diplomaatti ja perehtynyt Lähi-idän politiikkaan sekä Keski-Aasiaan. Storytel Original Teheranin kouran päähenkilö Antero Heinonen määrätään ulkoministeriön Persianlahti-tiimin vetäjäksi. Kirja paljastaakin kuuntelijoilleen monia suurelle yleisölle tuntemattomia ulkoministeriön ja diplomaattien toimintatapoja. 

Työskentelin parinkymmenen vuoden ajan ulkoministeriössä diplomaattiuralla, erikoisalanani useaan otteeseen Suomen ja EU:n Iranin-suhteet. Iranista muodostui minulle mieltä kutkuttava mysteeri. Miksi maassa, jolla on maailman vanhimpia kulttuureita ja sivistynyt, laajasti koulutettu väestö, päädytään uskonnolliseen autoritääriseen hallintoon, joka rajoittaa kovalla kädellä oman kansansa elämää ja tukee terroristi- ja sissiliikkeitä ulkomailla?”, kertoo Anssi Leino. 

Trillerissäni yritän avata tätä mysteeriä. Teheranin kosto kuvaa, mihin kohtaaminen Iranin aggressiivisen politiikan kanssa voisi pahimmillaan johtaa – Suomessakin. Kuinka suomalaiset ulkoministeriön ja Supon virkamiehet pärjäisivät Iranin vallankumouskaartin erikoisjoukkoja vastaan? Kirja on fiktiota, mutta kaikki, mitä siinä tapahtuu, on mahdollista”, hän jatkaa. 

Anssi Leinon kirjoittamat trillerit avaavat Iranin latautunutta tilannetta ja diplomaattisia koukeroita yhtä viihdyttävästi kuin silmiä avaten. Diplomatian merkityksen ja kiinnostuksen nousu viime vuosina näkyy myös viihteessä”, sanoo Storytelin Suomen kustannuspäällikkö Essi Hellén

Teheranin koura on kuunneltavissa ja luettavissa vain Storytelissä. Äänikirjan lukee Aarne Linden. Antero Heinonen -sarjan ensimmäinen osa on nimeltään Teheranin koura. Anssi Leino on yhdessä Storytelin dekkaristien kanssa esiintymässä Helsingin kirjamessuilla perjantaina 27. lokakuuta 2023 17.30 - 18.00 Töölönlahti-lavalla. 

 

Storytel on Pohjoismaiden suosituin äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu, jonka visiona on tehdä maailmasta hienojen tarinoiden avulla empaattisempi ja luovempi paikka. Suomessa Storytelin valikoima kattaa lähes miljoona ääni- ja e-kirjaa kahdeksalla eri kielellä. 

Storytel on myös kustannuskonserni, jonka kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista. Suomessa Storytel-konserniin kuuluvat TrueStory, Gummerus Kustannus sekä Aula & Co ja muissa Pohjoismaissa muun muassa Norstedts, StorySide, Lind & Co, People's Press, Rabén & Sjögren. Storytel julkaisee myös suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja, jotka ovat kuunneltavissa vain Storytelissä. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 25 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016. 

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu

PR & Events Manager